• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

ISPANAKLI PASTA

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE

ispanakli-pasta.jpg

MALZEMELER​

KEKİ İÇİN​

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ıspanak püresi (ben yarım su bardağı kullandım, rengi açık olsun diye )
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • KREMASI İÇİN
  • 1,5 litre süt ( 1litre süt+2 su bardağı süt)
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 2 çay bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Yapılışı​

Öncelikle Kek harcını hazırlayalım Ispanakları iyice yıkayıp bir tavaya alalım. Üzerine 1 su bardağı su ilave edelim. Ispanaklar piştikten sonra robottan püre olucak şekilde geçirelim.Daha sonra ayrı bir kaba yumurta ve şekeri ve vanilya koyup 3-4 dk çırpalım. Ardından kalan malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Yağlı kağıt serili tepsimize harcımızı döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.Kekimiz pişince kenara alıp ılınmaya bırakalım.Üzeri için; Vanilya hariç Tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım. Soğuduktan sonra vanilya ekleyelim ve bleanderdan geçirelim. Keki yuvarlak kalıp ölçüsünde keselim. İsterseniz, Dikdörtgen borcam ölçüsünde de yapabilirsiniz. Bir sunum tabağına kestiğimiz yuvarlak keki koyalım. Soğuyan kremamızı kekimizin üzerine sürelim. Üzerine kestiğimiz kekin kenar kısımlarından kalan parçaları robottan geçirelim ve kremamızın üzerini ufaladığımız kek parçalarıyla süsleyelim

[/CENTER]
 
Top