Sevgili Günlük... Bu tilki harbiden manyak haa. Gün boyu ağzımdaki peynir parçasını alabilmek için çene yapmaktan bıkmadı. Yok sesim çok güzelmiş de, hemen bir kaset yapmalıymışım da, paranın dibine vururmuşum da. Ulan benden bile kötü sesi olanlar kaset yaptı. Ne yapıcam kaseti?! O iş artık yerlerde. Halbuki desene "Abi senin bacak kasları müthiş, hele biraz da sol çalışsan senden ne golcü olur" diye de bu garip gaza gelsin, bıraksın peyniri falan topun derdine düşsün. Çalışmıyor ki kafa. Kurnaz tilkiymiş, hah! ?urada bulmuşuz peynirin kralını, iki satır rakı içicem boğazıma dizdi tilkioğlu tilki... "Gel buraya" diyorum, "Beraber takılalım" diyorum, "Peynirden de vereyim" diyorum. Yanaşmıyor!.. Racon buymuş. Ben verirsem kıymeti yokmuş. İlle o uyanıklık edecek, ben ağzımı açınca peyniri kapacak. Peynirinde değilim ama tam yağlı Ezine'nin kilosu da olmuş anasının nikahı be kardeşim... "Sarhoşluğum pistir, hiç Alfred Hitchcock'un 'Kuşlar' filmini seyretmedin mi?" diyorum, bu hâlâ ziv ziv gevezelik yapıyor. Eh benden günah gitti. Kardeşim benim için hava hoş, bilimsel olarak kanıtlanmış ben en az 150 yıl yaşıyorum, sen derdine yan. Sen manto olacaksın bense hâlâ bu dalda olucam