3 su bardağı un
150 gr margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta akı
1 paket vanilya
Damla çikolata
Kirpi Kurabiyenin yapılışı
Kurabiyenin hamurunu hazırlamak için bütün malzemeleri yoğurun. Şekil vermeden önce bir süre buzdolabında bekletin. Hamuru buzdolabından çıkardıktan sonra şekil vermek için hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Ucu daha sivri olacak biçimde şekillendirin ve makasla yatay olarak kesin. Bu kirpinin ağzı olacak. Gözleri için biraz boşluk bırakın. Kirpinin dikenlerini oluşturmak için hamurun üst yüzeyini kesin. Gözleri için bıraktığınız boşluğa damla çikolataları yerleştirin. 160 derece ısıtılmış fırına sürerek üzeri pembeleşene kadar pişirin.