Kitaplarda Altını Çizdiğimiz Cümleler

Sevgili dost,
Merhameti gördün mü ?
Tamam, söyleme biliyorsan yerini.
Bari hayatta oldugunu haber ver. ''
Merhamet ölmedi değil mi ? "

Ali Ural / Posta Kutusundaki Mızıka’dan

hayat seni öyle bir noktaya getirir ki, kendini sevdiklerinle savaşırken ve nefret ettiklerinle sevişirken bulursun. üzülürsün. pişman olursun.
sonra biraz zaman geçer ve bu dünyada işlemediğini anlarsın....

Hakan Günday- Piç

Canım işe gitmek istemiyor. Kitaplar beni hiç ilgilendirmiyor, canım hiç okumak istemiyor, ama birisi bana okusa, dinlerdim. Her şeyi konuşarak yapmak istiyorum. Konuşarak yazı yazmak, konuşanları dinlemek. Şu sıralar en çok sesleri seviyorum. En çok seslere ihtiyacım var. Müzik veya insan sesleri…

Tezer Özlü, Her Şeyin Sonundayım

"hem üzüntü, hem keder, kime el uzatırsın?
bu bahtsız anlarda, tutacak kim var?
ve etrafa dikkatli bakınca, zaten hayat
adeta bir şaka, boş ve aptalca."
Lermandov.

Ayşe Kulin, Türkan

"... Çünkü tanrının tanrısı yok. biz ona inanıyoruz, ama o hicbir seye inanmıyor. belki de tek gerçek tanrısız, tanrının kendisi. tanrısızlık Tanrı'ya mahsus! bu yüzden, kurallarda asalet ve adalet arama! cünkü tanrı, ne asil ne de adil olmak zorunda! benim gibi!..."

Azil, Hakan Günday...
sf.70

Birbirimize yabancı olabiliriz evet ama olsun,
sen bana Fransızca ağla,
ben sana Türkçe "yanındayım" derim...

Çerçi-Oğuz Bal

"Sanatım için kendimi her şekilde özgürleştirmek istiyorum,aşktan bile." Öğretilmiş bir cümle; durumu kurtarmak için imal edilmiş, sözde derin özde bomboş, kof bir cümle. Terk edilmemin gurur yarasına pansuman niyetine benimsediği, yalnızlığına, uzaklığına, duygusal soğukluğuna mazeret olarak kuşamdığı, kendi kendine hesaplaşırken zırh gibi giyindiği bir cümle.

O Muhteşem Hayatınız*Oya Baydar

Geri