Kolay kol böreği tarifi(resimli anlatım)

Suskun

V.I.P
V.I.P
ilk-1024x680.jpg


11-1024x632.jpg

1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 paket instant maya ve 1 tatlı kaşığı toz şeker derin bir kapta karıştırılır.10 dk. bekletilen karışıma -kabardıktan sonra- 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı silme tuz ve 1 paket kabartma tozu eklenir.unun miktarını ölçmek istedim fakat annem; ” elle yoğurulan hamurun un miktarını ölçmek zordur unun kalitesi ve yoğurma şekli önemlidir” dedi.yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar un eklenerek yoğurulan hamur unlu zeminde 6 beze haline getirilir.
12-1024x798.jpg

her bezeden 40-45 cm çapında ince yufka açılır.100 gr. tereyağı eritilir ve içine yarım su bardağı sıvıyağ eklenerek soğutulur.
13-1024x766.jpg

3 yufkanın arasına eşit miktarda yağ sürülür.en üstüne de yağ sürüldükten sonra yufkalar rulo şeklinde sarılır.kalan 3 bezeye de aynı işlem uygulanır.dikdörgen bir çay tepsisine yerleşirilen rulolar buzdolabında 1 saat dinlendirilir.

15-1024x680.jpg

1 saat sonra sertleşen rulolar bir elle sağa diğer elle sola döndürülerek uzatılır ve tepsiye dizilir.
16-1024x680.jpg

2 yemek kaşığı kadar ayrılan erimiş tereyağından böreğin üzerine sürülür ve mayalanması için yaklaşık 1 saat kadar dinlendirilir.(daha az kabarsın isterseniz daha az bekletebilirsiniz)
17-1024x595.jpg

mayalanan börek 200 c fırında altıüstü eşit kızarıncaya kadar pişirilir.
 
Top