Kuru sebzelerle sarma dolma

  • Konuyu açan Konuyu açan Araf
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

BU DOLMANIN LEZZETİ BENZERSİZ​

sarma-dolma.webp
Yeteri kadar kabak,patlıcan biber kırmızı biber
Bir tencerede su kaynatılır kaynamış suyun içine önce kabak ve biberi daha sonra patlıcanı haşlayın ki suyunuz birden kararması

İÇ HARCI İÇİN

Yıkanmış Piriç, mimik minik doğranmış Kırmızı et,( kuyruk yağı da varsa şahane olur) bir demet maydanoz,2 Kuru soğan, karabiber, pul biber, kırmızı biber, tuz, Domates, salçası biber salçası, bir yemek kaşığı limon tuzu,sumak ta olur. Bütün bu malzemeleri bir kapta buluşturarak karıştırın. Öncelikle tencerenin altını kaburga ile kaplayın ve Dolmalar doldurulur İçleri doldurulmuş dolmaları tencereye dizerek ateşe alın Tencere ateşe alınıp tencereye kaynamış su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve pişirmeye bırakın. Not :Kaynarsu çok hafif görünecek şekilde dökün Sebzelerde oldukça fazla suyunu bırakıyor.
 
Geri
Top