Kuş Böreği

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Küçük kuş ruloları​

Kuş Böreği

İçindekiler​

kus-boregi.webp

3 su bardağı çok amaçlı un/tam buğday unu​

1 çay kaşığı tuz​

½ su bardağı süt + ½ su bardağı su (gerekirse daha fazla, tam buğday unu kullanılıyorsa 2-4 yemek kaşığı daha fazla)​

2 çay kaşığı instant kuru maya​

4 yemek kaşığı rafine edilmemiş şeker​

¼ su bardağı sıvı yağ​

2 yemek kaşığı tereyağı (sıcak ruloları fırçalamak için)​

Gözler için birkaç siyah kuru üzüm veya çikolata cipsi​

Bir kürdan.​

Talimatlar

Büyük bir kapta un ve tuzu çırpın. Kenarda tutun.​

Süt ve suyu karıştırarak ılıyana kadar ısıtın. Şeker ekleyin ve çözünmesi için karıştırın. Maya ekleyin. Karıştırın ve örtün ve 10 dakika bekletin. Yağ ekleyin ve karıştırın.​

Kuru malzemeleri ekleyin ve tüylü bir hamur oluşana kadar karıştırın. Sayaca aktarın. Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde etmek için yoğurun. Sadece hamur çok kuru geliyorsa daha fazla su ekleyin.​

Yağlanmış bir kaseye aktarın. Yağ ile eşit şekilde kaplamak için bir kez çevirin. Üzerini örtün ve 1 saat veya neredeyse iki katına çıkana kadar ılık bir yerde bekletin.​

1-2 dakika yumruklayın ve yoğurun. Hamuru 5-6 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük toplar kopartın. Her seferinde bir topu yaklaşık 6-8 inç uzunluğunda bir ip haline getirin.​

Şimdi her ruloyu merkezden bir düğüme bağlayın. Düğümün bir serbest ucunu kaldırın ve kuşun kafasına şekil verin. Gagayı dışarı çekin. Kafayı ve gagayı şekillendirin. Düğümün diğer serbest ucu kuyruk olacaktır. İşaret parmağınızla düzleştirin ve tüy yapmak için çatalla bastırın. Ayrıca bıçakla kesip kuyruk tüylerine şekil verebilirsiniz.​

Ruloları fırın tepsisine dizin. Üzerini örtün ve 30-45 dakika veya kabarana kadar ılık bir yerde bekletin.​

Fırını önceden 180 derece C'ye ısıtın. 20-25 dakika veya rulolar güzel bir altın rengine dönene kadar pişirin.​

Fırından soğutma rafına aktarın. Sıcak ruloları tereyağı ile fırçalayın.​

Bir kürdan ile gözler için delikler açın. Deliğe bir choco-chip / siyah kuru üzüm bastırın.​

 
Son düzenleme:
Geri
Top