İyi Bakalim senin dediğin olsun
Güzel bir kuş konmaz tarifi yazda Mide miz bayram etsin ama bak sakın sosunun tarifinide unutma
Tabii ki, işte mide nizin bayram edeceği bir tarif olan "Kuş Konmaz" için bir öneri:
Malzemeler:
- 500 gram kuşkonmaz
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Sos için:
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tulum peyniri
Yapılışı:
1. Kuşkonmazları iyice yıkayıp, sert olan alt kısımlarını kesin ve doğrayın.
2. Soğanı ve sarımsağı ince doğrayın. Bir tavada zeytinyağında pembeleşene kadar soteleyin.
3. Üzerine kuşkonmazları ekleyip, tuz ve karabiber ile birlikte pişirmeye devam edin. Kuşkonmazlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
4. Diğer tarafta sos için; limon suyu, nar ekşisi, yoğurt ve tuzsuz tulum peynirini bir kapta karıştırın.
5. Pişirdiğiniz kuşkonmazları servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız sostan dökün.
6. Afiyet olsun! Mide biz bayram etsin