Nur34
YASAKLI ÜYE!
Malzemeler
4 adet yumurta1 su bardağı toz şeker
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
2 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Kek kalıbını yağlamak için:
1 yemek kaşığı tereyağı (veya margarin)
Limonlu Kek Pişirme Önerisi
Daha yoğun bir limon tadı elde etmek istiyorsanız tarife ½ su bardağı limonata ekleyebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Yumurta ve toz şekeri, bir çırpıcı yardımıyla krema halini alana kadar çırpın.limonlu-kek-asama-1
Sırasıyla; süt, ayçiçek yağı ve limon suyunu ilave edip, 2 dakika daha çırpın.
limonlu-kek-asama-2
Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekledikten sonra karıştırın.
limonlu-kek-asama-3
Yağladığınız kek kalıbına harcı boşaltın ve eşit oranda kabarması için üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.Hazırladığınız limonlu keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
limonlu-kek-asama-4
İçini çekmesi için keki dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın ve dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.