SONSUZLUK YEMEĞİ NEDİR? NASIL YAPILIR?
Sonsuzluk yemeği 10 Kasım gününe özel yapılan bir yemektir. Görüntüsü sonsuzluk işareti şeklindedir.
Sonsuzluk Yemeği’nin İçeriğinde Aşağıdakiler Olacak:
ÜÇ ŞEF TABAĞI SONSUZLUK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Tabanı için mayonez
1. Zeytinyağı
2. Yumurta
3. Limon
Toprak için malzemeler
1. Kuzu göbeği mantarı (kuru) - bolu
2. Yulaf
3. Ceviz
Pancar peltesi
1. Pancar
2. Tuz
3. Toz seker
4. Bal
5. Yaprak jelatin
Ahtapot
1. Ahtapot (haşlanmış verilecek)
2. Sarımsak
3. Zeytinyağı
4. Tuz
5. Limon suyu
Portakallı kereviz sapı
1. Zeytinyağı
2. Sap kereviz
3. Tuz
4. Toz seker
5. Portakal suyu
6. Portakal dilimi
Sardalya
1. Taze sardalya -Çanakkale
2. Limon suyu
3. Tuz
4. Elma sirkesi
5. Yıldız anason
Karides söğüş
1. Jumbo karides
2. Zeytinyağı
3. Tuz
4. Limon
Zeytinyağlı pırasa
1. İnce pırasa (taze soğan gibi)
2. Zeytinyağı
3. Toz seker
4. Pirinç
5. Limon
Fasulye tursusu
1. Taze fasulye
2. Limon
3. Elma sirkesi
4. Toz seker
5. Sarımsak
Kırmızı lahana tursusu
1. Kırmızı lahana
2. Sirke
3. Limon
4. Toz seker
Soğan tursusu
1. Arpacık soğan
2. Elma sirkesi
3. Toz seker
4. Tane karabiber
5. Su
Salamura domates
1. Salkım domates
2. Sirke
3. Toz seker
4. Kakule
5. Kabuk tarçın
6. Yıldız anason
7. Bal
8. Uzum sirkesi
9. Su
10. Tuz
Patlıcan için
1. Kemer patlıcan
2. Nar ekşisi
3. Sarımsak
4. Sumak
5. Kuru nane
6. Su
7. Tuz
Dekor için
1. Dereotu
2. Maydanoz
3. Reyhan yapragı
Sonsuzluk yemeği 10 Kasım gününe özel yapılan bir yemektir. Görüntüsü sonsuzluk işareti şeklindedir.
Sonsuzluk Yemeği’nin İçeriğinde Aşağıdakiler Olacak:
ÜÇ ŞEF TABAĞI SONSUZLUK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Tabanı için mayonez
1. Zeytinyağı
2. Yumurta
3. Limon
Toprak için malzemeler
1. Kuzu göbeği mantarı (kuru) - bolu
2. Yulaf
3. Ceviz
Pancar peltesi
1. Pancar
2. Tuz
3. Toz seker
4. Bal
5. Yaprak jelatin
Ahtapot
1. Ahtapot (haşlanmış verilecek)
2. Sarımsak
3. Zeytinyağı
4. Tuz
5. Limon suyu
Portakallı kereviz sapı
1. Zeytinyağı
2. Sap kereviz
3. Tuz
4. Toz seker
5. Portakal suyu
6. Portakal dilimi
Sardalya
1. Taze sardalya -Çanakkale
2. Limon suyu
3. Tuz
4. Elma sirkesi
5. Yıldız anason
Karides söğüş
1. Jumbo karides
2. Zeytinyağı
3. Tuz
4. Limon
Zeytinyağlı pırasa
1. İnce pırasa (taze soğan gibi)
2. Zeytinyağı
3. Toz seker
4. Pirinç
5. Limon
Fasulye tursusu
1. Taze fasulye
2. Limon
3. Elma sirkesi
4. Toz seker
5. Sarımsak
Kırmızı lahana tursusu
1. Kırmızı lahana
2. Sirke
3. Limon
4. Toz seker
Soğan tursusu
1. Arpacık soğan
2. Elma sirkesi
3. Toz seker
4. Tane karabiber
5. Su
Salamura domates
1. Salkım domates
2. Sirke
3. Toz seker
4. Kakule
5. Kabuk tarçın
6. Yıldız anason
7. Bal
8. Uzum sirkesi
9. Su
10. Tuz
Patlıcan için
1. Kemer patlıcan
2. Nar ekşisi
3. Sarımsak
4. Sumak
5. Kuru nane
6. Su
7. Tuz
Dekor için
1. Dereotu
2. Maydanoz
3. Reyhan yapragı
- – Balıkesir’den zeytinyağı
- – Kastamonu’dan sarımsak
- – Finike’den portakal
- – Kars’tan bal
- – Şanlıurfa’dan patlıcan
- – Marmara Bölgesi’nden dereotu
- – Kırşehir’den ceviz