Maymun çiçeği salgını hakkında bilinenler

Virüs neden bu kadar hızlı yayılıyor?
Bu soru aslında hala bir gizem. Hastalık maymun çiçeği olarak adlandırılsa da, virüsün kemirgenlerden kaynaklandığına inanılıyor. Maymun, domuz veya karıncayiyen gibi diğer hayvanların da artık yayılmak için kullanıldığına dair şüpheler var. Hayvanlardan, maymun çiçeği daha sonra tekrar tekrar insanlara geri döner. 2000'lerin başında, virüs görünüşe göre çayır köpekleri tarafından bulaştığında Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 50 kişi maymun çiçeği hastalığına yakalandı. Uzmanlar, çiçek hastalığına karşı azalan aşı korumasının en büyük etkiye sahip olduğundan şüpheleniyor. Sözde halka aşıları, daha fazla yayılmaya karşı korunmak için şu anda Büyük Britanya'da gerçekleştirilmektedir. Enfekte bir kişiyle temas etmiş kişiler aşılanır, böylece virüsün etrafında adeta bir bağışıklık halkası oluşur.

Çiçek aşısı maymun hastalığına karşı da işe yarar mı?
Variola virüsü olarak adlandırılan çiçek hastalığına karşı aşılama, maymun çiçek hastalığına karşı da koruma sağlıyor çünkü her iki virüs de birbirine çok benziyor, araştırmalara göre yüzde 85 koruyucu etki sağlıyor. Bununla birlikte, çiçek hastalığı aşısı, 1970'lerin ortalarına kadar Almanya'da yaygın olarak uygulandı, çünkü çiçek hastalığının 1980'den beri yok edildiği düşünülüyordu. O sırada aşılanmış olanların aşı korumasının hala yeterli olup olmadığı tam olarak belli değil. Yetişkinler için bir çiçek hastalığı aşısı şu anda AB'de onaylanmıştır.Üçüncü nesil aşılardan biridir, yani daha az yan etkiye neden olması muhtemeldir. Artık Almanya'daki yetkililerin de ne kadar aşının mevcut olduğunu kontrol etmesi gerekiyor.

Hastalık için herhangi bir ilaç var mı?
Maymun çiçeği için bir antiviral ilaç var, ancak yaygın olarak mevcut değil. Aksi takdirde ateş, baş ağrısı gibi belirtiler tedavi edilir. Çiçek hastalığı aşısını hastalık evresinde çok erken verme seçeneği de vardır.

bekliyecegiz taktikleri acik ve kesin eninde sonunda o da olur dahada baska viruslarda gelir bekliyecegiz
gelecek cok karanlik :(( ben pesimist degilim ama insani yapiyorlar

bekliyecegiz taktikleri acik ve kesin eninde sonunda o da olur dahada baska viruslarda gelir bekliyecegiz
gelecek cok karanlik :(( ben pesimist degilim ama insani yapiyorlar
Aslında herşeyi göstere göstere yapıyorlar. Dergilerinde geçen kapak resimleri buğday felandi yani kıtlık getireceğiz diyorlar.ulkeler sınırlarını kapatıyor.ticaretini kesiyor.

Aslında herşeyi göstere göstere yapıyorlar. Dergilerinde geçen kapak resimleri buğday felandi yani kıtlık getireceğiz diyorlar.ulkeler sınırlarını kapatıyor.ticaretini kesiyor.
almanyada herkes killere dolaplarina hazirlik yapsinlar diye cagri yapiyorlar konservelerle doldu killerler dolaplar evler ne olcak halimiz bilinmiyor bide ukranya rus savasi var
simdi kimse bunlari konusmuyor

almanyada herkes killere dolaplarina hazirlik yapsinlar diye cagri yapiyorlar konservelerle doldu killerler dolaplar evler ne olcak halimiz bilinmiyor bide ukranya rus savasi var
simdi kimse bunlari konusmuyor
Bende bir takım bahçe hazırlıkları yaptım maalesef önümüzdeki yıl bilmiyorum neler olacak . Her ihtimali düşünüyorum. Bu dolan multeciler uyuyan hücre olabilirmi ne çeşit savunma mekanizmam olabilir vs vs . Uçuk düşünüyorum ama herşeye hazırlıklı olmalıyız. Sürekli sonbahar da sıkıntılar olacak deniyor

Geri