• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Mevlana'dan Sözler

"Bildiklerini anlat, ama aklı vermeye kalkma. Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini doğru sanma. Sessiz kalmak, bir şey bilmediğin anlamına gelmez, çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez. Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun bir insanı küçümsemek akılsızlık, çok büyük görmekte korkaklıktır. Cesaret akıldan gelirse cesarettir, bilgisizlikten gelirse cehalettir."

Hazreti Mevlâna Celaleddin Rûmi (k.s)

Görünüşe aldanma; çünkü hiçbir şey göründüğü gibi değildir.
Bugün hayat veren su, yarın sizi boğabilir.

Hz.Mevlana

‎"Çok uğraşarak, birbirimizle çekişerek, bin türlü zorluklarla elde ettiğimiz servet, mal, mülk meğer bize birer bela tuzağıymış. Dünya işlerinden, hayat mücadelesinden, senelerin getirdiği bitkinlikten artık bıktık ve usandık! Kanadı kırık, bedeni yorgun bir halde; Allah'ım sana doğru uçuyoruz, sana geliyoruz. Bize acı, merhamet et!"

Hazreti Mevlâna Celaleddin Rûmi

Tenini besleyip geliştirmeye bakma..
çünkü o sonunda toprağa verilecek bir kurbandır..
Sen gönlünü beslemeye bak..
Yücelere gidecek, ŞEREFLENECEK olan odur..

|Hz.Mevlâna

Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur.
Düşmem dersin düşersin,şaşmam dersin şaşarsın.
Öldüm der durur, yine de yaşarsın.

Mevlâna

"Bildiklerini anlat, ama aklı vermeye kalkma. Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini doğru sanma. Sessiz kalmak, bir şey bilmediğin anlamına gelmez, çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez. Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun bir insanı küçümsemek akılsızlık, çok büyük görmekte korkaklıktır. Cesaret akıldan gelirse cesarettir, bilgisizlikten gelirse cehalettir."

Mevlâna

Yürürken başımın yerde olması sizi rahatsız etmesin. Benim tek derdim; yere düşen edebinize takılmamak...

*Mevlana

Haram kazanılan aş, aşdan sayılmaz.
Hak için akmayan yaş, yaşdan ayılmaz.
Kişi, başım var diye övünmesin;
Secdeye varmayan baş, baştan sayılmaz..Mevlana..

Geri