İncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir. Cinsel güce yardımcıdır.
Elma: Böbreklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol
edilmesine yardım eder.
Kayısı: Kan yapıcıdır. Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardir.
Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır.
Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir.
Vişne: Mineral ve vitamin deposudur. Koyu renkli vişneler, açık renklilere
oranla daha fazla mineral içerir.
Greyfurt: Sindirimi uyarır. Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk
algınlığına iyi gelir. Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür.
Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten
korunmaya yardım eder.
Mandalina: Enfeksiyonlarla savasmayi kolaylastirir.
Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler. Karaciğeri
temizler. Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre
yenileyicidir.
Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve cilt kanserine karşı
Amerikan Kanser Topluluğu'nca tavsiye edilmiştir.
Karpuz: Kabuğundaki çinko iktidarsizlığa iyi gelir. Böbreği temizler.
Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür.
Armut: Kalp - damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi
gelen vitaminleri barındırır.
Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken
gün boyunca ağza iki çilek atilmasi önerilir.
Sivribiber: Şiskinliği azaltmada faydalıdır. Saçlara, tırnaklara ve cilde
çok iyi gelir.
Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltir.
Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı
bir cilt verir, erkeğin cinsel gücünü artırır.
Havuç: Enerji verir. Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü
dengelemesine yardım eder.
Salatalık: Kasları gençleştirir. Deri hücrelerine elastikiyet verir.
Sarmısak: Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır. Bazı mide
kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır.
Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır.
Elma: Böbreklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol
edilmesine yardım eder.
Kayısı: Kan yapıcıdır. Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardir.
Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır.
Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir.
Vişne: Mineral ve vitamin deposudur. Koyu renkli vişneler, açık renklilere
oranla daha fazla mineral içerir.
Greyfurt: Sindirimi uyarır. Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk
algınlığına iyi gelir. Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür.
Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten
korunmaya yardım eder.
Mandalina: Enfeksiyonlarla savasmayi kolaylastirir.
Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler. Karaciğeri
temizler. Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre
yenileyicidir.
Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve cilt kanserine karşı
Amerikan Kanser Topluluğu'nca tavsiye edilmiştir.
Karpuz: Kabuğundaki çinko iktidarsizlığa iyi gelir. Böbreği temizler.
Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür.
Armut: Kalp - damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi
gelen vitaminleri barındırır.
Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken
gün boyunca ağza iki çilek atilmasi önerilir.
Sivribiber: Şiskinliği azaltmada faydalıdır. Saçlara, tırnaklara ve cilde
çok iyi gelir.
Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltir.
Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı
bir cilt verir, erkeğin cinsel gücünü artırır.
Havuç: Enerji verir. Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü
dengelemesine yardım eder.
Salatalık: Kasları gençleştirir. Deri hücrelerine elastikiyet verir.
Sarmısak: Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır. Bazı mide
kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır.
Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır.