Genellikle yemek sonrası yaşansa da aslında ciddi hastalıkların habercisi olabilen mide şişkinliği hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Peki mide şişkinliği belirtileri nelerdir? Mide şişkinliğine iyi gelen besinler hangileridir? Haberin detayında mide şişkinliğine dair merak edilenleri bulabilirsiniz.
Gıdalardan dolayı midede artan gaz veya asit mide veya karın şişkinliğine neden olabilir. Rahatsız edici bu durum bazen karıdnan seslerin gelmesi ile kişinin huzursuz hissetmesine bile sebebiyet verir. Ancak her karın şişkinliği yanlış beslenmeden dolayı yaşanmaz. Bazı hastalıklarında habercisi olabilir.
MİDE ŞİŞKİNLİĞİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?
- Mide bulantısı
- Kusma hissi
- Hareket etmede güç çekme
- Tuvalate çıkmada zorlanma
- Terleme
- Karında şiddetli kramp
ANANAS
İçerdiği bromelain enzimi sayesinde midedeki protein oranını artırarak, midenin yiyecekleri daha rahat sindirmesini kolaylaştırıyor. Yüzde 80 oranında su barındıran ananas midenin, hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
MAYDANOZ
Her öğünde tüketilmesi gereken sebzelerden biridir. Şişkinliğe neden olan gaz problemine iyi gelen maydanoz aynı zamanda kabızlık gibi rahatsızlıklarıda önler.
ZENCEFİL
Yüksek derecede uçucu yağ içeren zencefil aynı zamanda zengin bir vitamin ve besin kaynağıdır. Zencefil midedeki zararlı bakterilerin emilimini artırarak hazmı kolaylaştırır.
NANE
Gaz hem midede hemde bağırsaklarda oluşan bir rahatsızlıktır. Tüketilen yağlı, tuzlu, baharatlı yiyeceklerin ortaya çıkardığı gaz, şişkinliğe neden olur. Yapılan araştırmalarda nane ferahlatıcı etkisinin yanı sıra zararlı bakterileride azaltır. Günde bir bardak tüketilen nane çayı hem bağırsakları hemde mideği rahatlatır.
REZENE ÇAYI
Günde iki bardak tüketilen rezene çayı, sindirimi kolaylaştırır, bağırsaklarda ve midede gazın sıkışmasını ve bu nedenle ortaya çıkan şişkinliği önler.
SALATALIK
Doğal idrar söktürücü olan salatalık, vücuttan toksinlerin atılmasında yardımcı olur. Besin değerleri düşük olmasına rağmen midede oluşan asit oranını dengeler.
KARBONAT VE LİMON
Ağır yemeklerden sonra midenin şişkinliğini dindirmede etkilidir. Ene tkili doğal yol olan karbonat liom karışımı güçlü bir antiseptik özellik gösterir.
- Yarım bardak ılık su
- Yarım limon suyu
- Bir tatlı kaşığı karbonat
Bu üçünü karıştırın 2 dakika bekledikten sonra yemeklerden yarım saat sonra tüketiniz.
[/
Gıdalardan dolayı midede artan gaz veya asit mide veya karın şişkinliğine neden olabilir. Rahatsız edici bu durum bazen karıdnan seslerin gelmesi ile kişinin huzursuz hissetmesine bile sebebiyet verir. Ancak her karın şişkinliği yanlış beslenmeden dolayı yaşanmaz. Bazı hastalıklarında habercisi olabilir.
MİDE ŞİŞKİNLİĞİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?
- Mide bulantısı
- Kusma hissi
- Hareket etmede güç çekme
- Tuvalate çıkmada zorlanma
- Terleme
- Karında şiddetli kramp
ANANAS
İçerdiği bromelain enzimi sayesinde midedeki protein oranını artırarak, midenin yiyecekleri daha rahat sindirmesini kolaylaştırıyor. Yüzde 80 oranında su barındıran ananas midenin, hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
MAYDANOZ
Her öğünde tüketilmesi gereken sebzelerden biridir. Şişkinliğe neden olan gaz problemine iyi gelen maydanoz aynı zamanda kabızlık gibi rahatsızlıklarıda önler.
ZENCEFİL
Yüksek derecede uçucu yağ içeren zencefil aynı zamanda zengin bir vitamin ve besin kaynağıdır. Zencefil midedeki zararlı bakterilerin emilimini artırarak hazmı kolaylaştırır.
NANE
Gaz hem midede hemde bağırsaklarda oluşan bir rahatsızlıktır. Tüketilen yağlı, tuzlu, baharatlı yiyeceklerin ortaya çıkardığı gaz, şişkinliğe neden olur. Yapılan araştırmalarda nane ferahlatıcı etkisinin yanı sıra zararlı bakterileride azaltır. Günde bir bardak tüketilen nane çayı hem bağırsakları hemde mideği rahatlatır.
REZENE ÇAYI
Günde iki bardak tüketilen rezene çayı, sindirimi kolaylaştırır, bağırsaklarda ve midede gazın sıkışmasını ve bu nedenle ortaya çıkan şişkinliği önler.
SALATALIK
Doğal idrar söktürücü olan salatalık, vücuttan toksinlerin atılmasında yardımcı olur. Besin değerleri düşük olmasına rağmen midede oluşan asit oranını dengeler.
KARBONAT VE LİMON
Ağır yemeklerden sonra midenin şişkinliğini dindirmede etkilidir. Ene tkili doğal yol olan karbonat liom karışımı güçlü bir antiseptik özellik gösterir.
- Yarım bardak ılık su
- Yarım limon suyu
- Bir tatlı kaşığı karbonat
Bu üçünü karıştırın 2 dakika bekledikten sonra yemeklerden yarım saat sonra tüketiniz.