Mutfakta püf noktaları

Beyfendi

Kaf Kef
Özel üye
Mutfakta püf noktaları


images?q=tbn:ANd9GcRbPeGW6nUnQChC970rv3-2VbyhpqzcitDVgQMzd5zeuEqYJigs.jpg
* Balın içinde şeker konulduğunu anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk su da eritilir su tatlılanırsa şeker vardır.


images?q=tbn:ANd9GcQm427d-yFeKTU7qeweOV_gTPd7iCOHE4XosiqWaJQad54nzppHcA.jpg
* Soğan doğrarken bıçağı sirkeye batırılırsa gözlerimizi yakmaz.
images?q=tbn:ANd9GcShnKiIe5ZsrgD05SgL9pH6oMJPobvUIUhonX6Y4BWp5GWnyMCb.jpg

* Ekmeklerin küflenmesini önlemek için ekmek kutusunun 2 haftada bir sirkeli su ile silin.

İçinde Yumurta kaynatılan su mineral bakımdan oldukça zengin olduğu için bitkiler sulanabilir.

images?q=tbn:ANd9GcTNqesRtu9omIsnL1pFTDtJodht59OWIdyc2-apOYr3jvgaZapEaQ.jpg


* Kızartma kokularının evde koku yayılmaması için, yağın içine 1-2 dal maydanoz atılır.


images?q=tbn:ANd9GcRYwCkg1VyOWheDrsLRpd-K4GdZu9BGG2IQn44RtyIpBEqPd4WU.jpg


* Balığın çıtır olarak kızarması için önce süt’e sonra una veya mısır ununa batırarak kızartılır.



Araştirmacı Yazar
Emre GÜR
 
Top