YoRuMSuZ
Biz işimize bakalım...
Nescafe, dünyada hazır kahveyi ilk olarak piyasaya süren kuruluştur. Nestle'ye ait olan bir hazır kahve markasıdır. Şu an dünyanın hemen her yerinde farklı çeşitleriyle tanınmakta ve içilmektedir. Aynı zamanda kahveye zamanla birçok yeni tat ekleyerek kahve piyasasında çeşitli yenilikler yapmıştır. Son olarak şeker, krema ve kahveyi hazır olarak birlikte sunan ilk markadır.
Hazır kahve, ılık ve tropikal iklimlerde yetişen Arabica ve dağ eteklerinde yetiştirilen Robusta çekirdeklerinden üretilir. Hoş kokulu ve aromatik bir tada sahip olan Arabica, Robusta'ya göre daha yumuşak bir tada sahiptir ve daha yüksek ısılarda çözülür. Robusta çekirdekleri, Arabica'dan daha geniş bir coğrafyada yetiştirilebildiği için hazır kahve üreticilerinin öncelikli tercihi haline gelmiştir.
Kavrulduktan sonra öğütülen kahve çekirdekleri, dev boyutlardaki süzgeçli ibriklere konur. Sıcak suyla pişirilerek kahve özünün suya geçmesi sağlanır. Bunun ardından, içindeki su buharlaştırılarak saf kahve özü elde edilir. Bu kahve özü spreyleme ve donmuş kurutma teknikleriyle kurutularak hazır kahve haline getirilir. Bu işlemle suda % 100 çözünebilen kahve elde edilir.
NESCAFÉ nin kökeni, Brezilya'nın önemli miktarda kahve fazlasının olduğu ve bunu saklamak için yardıma ihtiyaç duyduğu 1930 yılına uzanıyor.
Çalışmalar başlayıp sonuca ulaşmak 7 yıl gibi uzun bir üreyi kapsıyor.
1938: NESCAFÉ İsviçre'de halka tanıtılıyor
1965: NESCAFÉ, Avrupa'da ilk dondurularak kurutulan kahvesini; NESCAFÉ Gold'u piyasaya çıkararak önemli bir atılım gerçekleştiriyor.
1980: NESCAFÉ ilk gurme çözünebilir kahvelerini; Japonya'da NESCAFÉ President'ı, Fransa'da NESCAFÉ Alta Rica'yı ve NESCAFÉ Cap Colombie'yi çıkarıyor.
1984: NESCAFÉ kahve karmaları, kahve karışımları, içmeye hazır kahve ve özel tatlandırılmış kahve gibi trendlere uyan kahve ürünleri çıkarıyor. Soru "Kahve ister misiniz?" olmaktan çıkıp "Hangi kahveden istersiniz?" haline geliyor.
Hazır kahve, ılık ve tropikal iklimlerde yetişen Arabica ve dağ eteklerinde yetiştirilen Robusta çekirdeklerinden üretilir. Hoş kokulu ve aromatik bir tada sahip olan Arabica, Robusta'ya göre daha yumuşak bir tada sahiptir ve daha yüksek ısılarda çözülür. Robusta çekirdekleri, Arabica'dan daha geniş bir coğrafyada yetiştirilebildiği için hazır kahve üreticilerinin öncelikli tercihi haline gelmiştir.
Kavrulduktan sonra öğütülen kahve çekirdekleri, dev boyutlardaki süzgeçli ibriklere konur. Sıcak suyla pişirilerek kahve özünün suya geçmesi sağlanır. Bunun ardından, içindeki su buharlaştırılarak saf kahve özü elde edilir. Bu kahve özü spreyleme ve donmuş kurutma teknikleriyle kurutularak hazır kahve haline getirilir. Bu işlemle suda % 100 çözünebilen kahve elde edilir.
NESCAFÉ nin kökeni, Brezilya'nın önemli miktarda kahve fazlasının olduğu ve bunu saklamak için yardıma ihtiyaç duyduğu 1930 yılına uzanıyor.
Çalışmalar başlayıp sonuca ulaşmak 7 yıl gibi uzun bir üreyi kapsıyor.
1938: NESCAFÉ İsviçre'de halka tanıtılıyor
1965: NESCAFÉ, Avrupa'da ilk dondurularak kurutulan kahvesini; NESCAFÉ Gold'u piyasaya çıkararak önemli bir atılım gerçekleştiriyor.
1980: NESCAFÉ ilk gurme çözünebilir kahvelerini; Japonya'da NESCAFÉ President'ı, Fransa'da NESCAFÉ Alta Rica'yı ve NESCAFÉ Cap Colombie'yi çıkarıyor.
1984: NESCAFÉ kahve karmaları, kahve karışımları, içmeye hazır kahve ve özel tatlandırılmış kahve gibi trendlere uyan kahve ürünleri çıkarıyor. Soru "Kahve ister misiniz?" olmaktan çıkıp "Hangi kahveden istersiniz?" haline geliyor.