Oklavasız El Açması Peynirli Börek Tarifi

Gül 34

Usta

Peynirli Börek Yapımı için Gerekli Malzemeler​

  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 7 su bardağı un
İç malzemesi için;
  • 2 su bardağı lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz
Üzeri için;
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Haşhaş (En son üzerine serpiştirilecek)
Bezeleri yağlamak için;

Sponsorlu Bağlantılar
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Oklavasız El Açması Peynirli Börek Tarifi

Oklavasız El Açması Peynirli Börek Tarifi​

Hamur için süt, su, sıvı yağ, yumurta akları, toz şeker ve tuz yoğurma kabına alınıp karıştırılır.

Kontrollü bir şekilde un ve 1 paket kuru maya da elenerek karışıma ilave edilip ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.

İyice yoğrulan hamurun üzeri streçle kapatılır ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.

Mayalanan hamur 2 – 3 dakika yoğrularak havası alınır ve bezelere ayrılır. Ben 13 adet beze çıkardım.

Hazırlanan bezelere uygun bir kaba alınır ve her yeri sıvı yağ ile yağlanıp üzeri streçle kapatılarak 10 dakika bekletilir.

Şimdi tezgah hafif yağlanarak bezeler tek tek elle bastırılarak açılır. Çok kolay bir şekilde açılıyor.

Lor peyniri maydanoz karışımı açılan hamurun bir kenarına koyulur ve rulo şeklinde sarılır. Daha sonra kendi etrafında dolanarak böreğe şekli verilir.

Tüm bezeler aynı şekilde hazırlanır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.

2 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı toz şeker iyice çırpılır fırça yardımı ile hazırlanan böreklerin üzerlerine sürülür.

Son olarak üzerlerine haşhaş serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik alt üst ayar fırında pişmeye bırakılır.

El Açması Börek Videolu Tarif​

Oklava kullanmadan el açması börek yapımı işte bu kadar kolay. Bu nefis hamur işi tarifi ve çok daha

 
Geri
Top