Pasta Süslemesi Resimleri-yaş Pasta Resimleri

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Gerek doğum günlerinde, gerek yıldönümlerinde, gerekse diğer kutlama günlerinde daha çok tercih edilen yaş pasta süslemeleri, günümüzde oldukça ilerlemiş ve gelişmiş görünüyor. Kimi pastalar varki, tasarımlarının, gerçekten ayırt edilemez halde olduğunu görüyoruz. Özellikle de çocukların hoşuna gidebilecek bu süslü ve dekorlu, ya da daha doğrusu temalı pastalar, daha çok çizgi film karakterleriyle neşeli bir hale geliyor. Rengarenk pasta tasarımlarını ve yapacağınız pasta dekorlarına ilham olabilecek fikirleri merak ediyorsanız bu resimlere bakabilirsiniz. Rengarenk pasta süslemeleri, çeşitli temalarda pasta tasarımları sizlerle... bakarken canınız mutlak suretle tatlı bir şeyler çekecektir. :P

Hazır konuyu açmışken, forumdan birkaç pasta tarifini de eklemeliyim diye düşündümm...


Frambuazlı Pasta Tarifi, Frambuazlı Pasta Nasıl Yapılır?

Çikolatalı Pasta Tarifi

Halleyli pasta tarifi

Fındıklı ve pudingli pasta


Köstebek pasta nasıl yapılır ?


BGYfxWU.webp
 
Son düzenleme:
Fındıklı ve Pudingli Pasta malzemeleri

1 paket çikolatalı puding
2.5 su bardağı süt
1 adet 20 cm'lik sade kek
Yarım su bardağı fındık

Üzeri için

1 paket çikolatalı sos
1 paket krem şanti
1.5 çay bardağı süt
Yarım su bardağı karışık meyve

Fındıklı ve Pudingli Pasta hazırlanışı

Çikolatalı pudingi tencereye alıp sütü ekleyin.
Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. 10 dakika soğumaya bırakın.
Keki ufalayarak pudingin içine ekleyin ve tahta bir kaşık ile iyice karıştırın. Fındıkları ekleyin. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yayın ve karışımı kalıba aktarın. Derin dondurucuda 2-3 saat bekletin. Krem şanti ve sütü koyulaşıncaya kadar çırpın. Pastayı dilimleyerek servis tabağına alın. üzerine çikolatalı sos gezdirin. çırpılmış krem şanti ve meyveler ile süsleyerek servis yapın.

m3Q4fQ0.webp
 
Pişmaniyeli Soğuk Pasta Tarifi

Malzemeler

200gr.Pötibör cinsi bisküvi sade veya kakaolu

-75 gr. erimiş tereyağı

-1 paket çiğ krema(200 ml.)

-1 ½ Paket labne peyniri

-175 gr. toz şeker

-Vanilya

24 cm. çapında çember kalıp

-150 gr. kadar sade pişmaniye

-3 yumurta sarısı

-3 yumurta akı

-Arzuya göre çilek veya çikolata sosu.


Hazırlanışı

Bisküvileri erimiş tereyağı ile beraber robottan geçiriyoruz ve dökülen bir hamur elde ediyoruz. Kenarı açılabilen çember kalıbın dibini aynı boyutta yağlı kağıtla kapladıktan sonra bisküvi hamurunu elimizle bastırarak üzerine yayıyoruz.Çiğ kremayı vanilya ile beraber çırpıyoruz.175 gr. toz şekeri 3 yumurtanın sarısı ile çırpıyoruz ve 1 ½ paket labne peyniriyle karıştırıyoruz.3 yumurtanın akını bir fiske tuzla kar haline gelene kadar çırpıyoruz.

Labne karışımını ve çiğ kremayı birbirine yedirdikten sonra en sonunda yumurta karını tahta veya silikon kaşıkla karıştırıyoruz. Bu karışımı çember kalıba döküyoruz. En az 6 saat buzdolabımızın derin dondurucu bölümünde bekletiyoruz.Servisten sadece 5 dakika önce kalıptan çıkartıp üzerini pişmaniye ile sıvama kaplıyoruz. Arzuya göre servis esnasında çilek veya çikolata sosu ilave ediyoruz.


aeeDrD0.webp
 
Muzlu Milföy Pasta

Malzemeler

4 adet muz
5 adet milföy hamuru
2 su bardağı
1 kahve fincanı un
Yarım bardak süt
1 su bardağı toz şeker



Üzeri için

Kakao


Nasıl yapılır


Milföy hamurlarını ikiye kesip, 10 parça hamur elde edin. Üzerlerini çatalla güzelce delip, önceden ısıtılmış 170 derece fırındapembeleşene kadar pişirin.


2 su bardağı süt, un, toz şekeri karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin ve ocaktan alın. İsterseniz bir çay kaşığı da vanilya ekleyin.
2 adet muzu çatalla ezip karışıma ekleyin.
1 adet milföy hamurunun üzerine fırça ile 1 çay kaşığı süt sürün. 1 çorba kaşığı muzlu karışımı yayıp, 2-3 adet halka doğranmış muz dilimi yerleştirin. Üzerine 1 adet milföy hamuru koyun. Kakao serpin.
Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Soğuk olarak servis yapın.


5icMWfq.webp
 
Kahve Kremalı çilekli Pasta

Pandispanyası için :

3 adet yumurta
2 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin


Kahve kreması için :

3 su bardağı süt
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı nescafe
1 çorba kaşığı kakao
1 poşet krem şanti
500 gr. çilek


Pandispanyayı ıslatmak için :

1 su bardağı süt

Üzerine :

1 su bardağı dövülmüş antep fıstığı

Yapılışı :

Pandispanyası için, cam bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar 5-6 dk. çırpın. Ayrı kapta elediğiniz un, kabartma tozu, vanilin ve nişastayı ekleyip mikserin düşük hızında çırpıp yağlanmış küçük boy kalıpta önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. kalıptan çıkarmadan soğumaya bırakın.
Kreması için, orta boy tencerede, süt, şeker, un, nişasta, nescafe ve kakaoyu iyice karıştırarak kısık ateşte arada karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirip, soğumaya bırakın. Krem şantiyi ayrı kapta sütle çırpıp soğuyan kremaya ekleyip çırpın ve üzerini kapatarak buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Soğuyan pandispanyayı kalıptan çıkarıp enlemesine 2 ya da 3'e kestikten sonra sütle ıslatın. Pandispanyanın alt katını servis tabağına yerleştirin, üzerine bir miktar krema koyup küçük doğranmış çilekleri serpiştirin. Üzerine tekrar kremadan koyup, diğer kek parçasını üzerine kapatarak hafifçe bastırın. Üzerine kremadan sürün, doğranmış çilekleri koyup tekrar krema koyup kekin son parçasını üzerine kapatın. Kalan kremayla kekin yanlarını ve üzerini kaplayın. En üst kısma dövülmüş antep fıstığı serpiştirip, 6-7 saat buzdolabında bekletin.
Afiyet bal şeker olsun.


2Fp51gz.webp
 
PUF PASTA

MALZEMELER

4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ (3/4 su bardağı)
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 kabartma tozu, vanilya
2 yemek kaşığı dolusu un


KREMASI İÇİN:
3 yemek kaşığı tereyağı
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağına yakın şeker
yarım litre süt
yarım vanilya
pastayı birleştirirken:
2-3 adet muz
süt veya şekerli kahve


YAPILIŞI:

Oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri kabarana kadar iyice çırpın.
Sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
Sütü ekleyip hafif karıştırdıktan sonra kakao, vanilya ve kabartma tozu ile birlikte elenmiş unu ilave edip hafif karıştırın.
Yağlanmış unlanmış fırın tepsisine aktarıp 165C dereceli ısıtılmış fırında kabarıp kürdan batırınca temiz çıkana kadar pişirin.
Kek pişerken unu tencereye alıp yağla kavrulma kokusu gelene kadar kavurun.
Süt ve şekeri tel çırpıcı ile karıştırırken ilave edip kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Vanilyayı ialve edip altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Pişen kekten kalıp veya bardakla yuvarlaklar kesin. Kalan kek parçalarını robottan geçirin.
Bir yuvarlak tabanı süt veya kahve ile hafif ıslatın. Üstüne bir kalın dilim muz koyup soğuyan kremadan ilave edin. Kek kırıntıları ile her tarafını kaplayın.
Tüm parçalara aynı işlemi yaptıktan sonra soğutup servise hazrı hale getirin.


AX1WRju.webp
 
Karınca Pasta

Malzemeler:
150 g margarin
90 g seker
1 paket vanilin seker
2 yumurta
200 g un
2 cay kasigi kabartma tozu
150 ml süt
100 g cikolata taneleri
üzerine pudra sekeri


Yapilisi:

Margarini, sekeri ve vanilin sekeri güzelcene mixer ile cirpin
Yumurtalari birer birer ilave edin ve karistirin.
Sütü, unu, kabartma tozunuda katin ve devam karistirin.
Resimde gördügünüz cikolatayi döküp karistirdiktan sonra, yaglanmis firin tepsine dökün ve önceden isitilmis firinda (180 derece) pisene kadar pisirin.
Arzuya göre üzerine pudra sekeri serpe bilirsiniz.
AFIYET OLSUN!


BKfH56a.webp
 
Ispanaklı Pasta

Malzemeler:

Kek için:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ıspanak püresi
1 kabartma tozu
1 şekerli vanilin
2 su bardağı un

Orta bölüm krema malzemeleri
2 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt

Üst bölüm krema malzemeleri
2 poşet kremşanti
1,5 su bardağı soğuk süt


Yapılışı:

Önce ıspanağı bol suda yıkayıp yapraklarını ikiye üçe bölelim. Hemen ardından tencerede kendi suyuyla soteleyelim. Daha sonra suyunu süzüp,robottan geçirerek püre haline getirelim. Hemen sonra Kek için, yumurta ve şekeri iyice çırpalım,sıvıyağı,spanak püresi vanilyayı ilave edelim. Ardından Kabarma tozu ve unu ekleyip iyice karıştıralım. Hızlı bir şekilde Yağlanmış kelepçeli kalıba dökerek 170 derece fırında 40-45 dk pişirelim. Aktif olarak Kekimiz pişerken üst krema için ,kremşantiyi hazırlayıp buzdolabında soğutalım. Şimdi sırada Ara kremayı pişirip soğutalım. Ya sonra derken Kek piştikten sonra ortadan ikiye bölelim. Yaptıgımız Kek kırıntılarını dondodan geçirelik. Muhteşem Kekimizin arasına hazırladığımız kremayı sürelim. Üzerini krem şantiyle kaplayalım. Son işlemimiz üzerine rondodan geçirdiğimiz kek kırıntılarıyla süsleyelim.

zjl2DY9.webp
 
Limonlu Krema Malzemeleri

2 tane sulu limon
2 yumurta
1 yemek kaşığı kadar nişasta
1 su bardağı kadar şeker
100 gr. kadar tereyağı


Limonlu Krema Nasıl Yapılır

Pastalarda, keklerde kullanmak için kolay bir krema tarifi. İç dolgusu olarak rahatlıkla pasta ve keklerinizde kullanabilirsiniz. Bir haftaya kadar kapalı bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz. Limonlu kremamızı yapmak için limonların kabuklarını ince rende kullanarak rendeliyoruz. Sonra sularını sıkıyoruz bir su bardağına. Yumurtaları biraz çırpıyoruz bir kapta. Sonra bir tencereye rendelediğimiz limon kabuklarını, şekeri, nişastayı, bir bardak limon suyunu, çırptığımız yumurtaları ekleyip sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı gelince ocaktan alıyoruz. Süzgeçten geçiriyoruz limon kreması sosumuzu. Tereyağını ekliyor karıştırarak eritiyoruz. Sonra pürüzsüz olması için mikserle hafif devirde çırpıyoruz. Limon kremamız hazırdır. Güzel bir saklama kabına koyup kapağını kapatıp, buzdolabında saklıyoruz. Pasta kreması, kek kreması olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Limon kremamız bu kadardır. Özellikle yoğun günlerinizde kullanmak için buzdolabında saklayıp, zamandan kazanabileceğiniz bir tarif.

q6uDr6G.webp
 
Çikolatalı ve muzlu pasta tarifi malzemeleri

1 adet tercihen Uno, üç katlı pasta tabanı
4 yemek kaşığı kadar un
yarım su bardağı kadar şeker
1 su bardağı kadar meyve suyu
2 adet muz
80 gr. bir paket bitter çikolata rendelenmiş
3 su bardağı kadar süt
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı nişasta
yarım yemek kaşığı kadar nişasta
yarım paket ten biraz fazla labne peyniri


Çikolatalı ve muzlu pasta tarifi

Doğum günü pastası olarak rahatlıkla yapabileceğiniz çikolatalı muzlu kolay bir pasta tarifi. İlk olarak nişasta ve sütü geniş bir kaba alıp, eriyene kadar çırpıyoruz. Sonra bu karışımın içine unu, vanilyayı, şekeri ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Ocakta kısık ateşte sürekli olarak çırpma teli ile çırparak koyu bir kıvam alana kadar çırpıyoruz. Sonra ocaktan alıyoruz. Üzerine hemen labne peynirimizi ekleyip, karıştırıyoruz. Sonrasında pasta tabanını tezgaha alıp, üç katını da meyve suyu ile güzelce ıslatıyoruz. Sonra hazırladığımız bu kremanın yaklaşık yarısını pasta tabanının ilk katının üzerine yayıyoruz. Üzerine dilimlenmiş muzları ilave edip döşüyoruz. Sonra ikinci pasta katını da üzerine ekleyip, kalan kremanın hepsini bu kata yayıyoruz. Tekrar muz dilimlerini döşüyoruz. Son pasta katmanını da yerleştirip, sütle çırptığımız krem şantimizle pastamızın her tarafını kaplıyoruz güzelce. Peşinden çikolata rendemizi pastamızın üzerine bolca serpiyoruz. Zevkinize göre, çilek, kivi gibi meyvelerle de zenginleştirebilirsiniz. Çikolatalı muzlu pastamızı yaklaşık iki saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Çikolatalı muzlu pastamızı doğum günü pastası olarak da yapmanızı tavsiye ederiz. Hem kolay hem de çocuklar bu pastaya bayılıyor.

Uh7fOGr.webp
 
Geri
Top