Pasta Süslemesi Resimleri-yaş Pasta Resimleri

Kremalı Meyveli Kek Tarifi Malzemeleri

1 su bardağı kadar un
2 yemek kaşığı kadar daha un
1 çay bardağı kadar şeker
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı kadar sirke
3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı kadar kabartma tozu
Üzeri için arzunuza göre, kivi, çilek, muz, vişne, kayısı gibi meyveler
krem şanti için yarım su bardağı kadar soğuk süt
keki ıslatmak için ise bir su bardağı ılık süt ve bir yemek kaşığı kadar şeker

Krema Malzemeleri

2 su bardağı kadar süt
2 yemek kaşığı kadar nişasta
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kadar şeker
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kadar tereyağı
1 paket toz krem şanti

Kremalı Meyveli Kek Tarifi

Hem kremalı, hem meyveli yumuşacık güzel bir kek tarifi. Kremalı meyveli kek yapılışı. İlk olarak karıştırma kabımıza şeker, yumurta mikserle çırpıyoruz. Sonra sıvı yağ, vanilyayı ekleyip çırpma teli ile çırpmaya başlıyoruz. Peşinden kabartma tozunu unla karıştırıp, azar azar ekliyoruz. Yine karıştırıyoruz. Sirkeyi de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Sonra kek kalıbımızı tezgaha alıp yağlıyoruz, hazırladığımız kremalı meyveli kek hamurunu aktarıyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20 dk. kadar pişiriyoruz. Sonra fırı telinde soğumaya bırakıyoruz.

Kremalı meyveli kek kreması yapılışına geçiyoruz. Süt, şeker, yumurta sarısını nişasta ile bir tencerede orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı alıp pişince, tereyağı ve vanilyayı ekleyip bir iki karıştırıp, ocaktan alıyoruz. Toz krem şantimizi yarım bardak soğuk sütle çırpıp, artık soğumuş olan kremamızın içine aktarıyoruz. Soğumuş olan kekimizi tezgaha alıp, şekerli ılık sütle güzelce ıslatıyoruz. Sonra kekin üzerine hazırlamış olduğumuz kremamızı döküyoruz. Tamamen de kaplayabilirsiniz. Üzerini arzunuza göre dilimlenmiş meyvelerle süsleyip kremalı meyveli kekimizi bitiriyoruz. Dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

S9sTXKs.webp
 
Bol Çikolatalı Pasta Tarifi Malzemeleri

Sarısı ve beyazı ayrılmış 7 yumurta
180 gr. kadar şeker
yarım çay bardağı portakal suyu
120 gr. kadar un
40 gr. kadar kakao
Ara Kreması için malzemeler:
500 ml süt
1 paket çikolatalı krema

Çikolatalı krema için malzemeler:

320 gr. kadar bitter çikolata
1 kutu süt krema
Ayrıca ara katlar için 400 gr. kadar dondurulmuş vişne
1 tatlı kaşığı kadar kakao


Bol Çikolatalı Pasta Tarifi

Bol çikolatalı pastamızı yapmak için ilk olarak kakaolu ıslak pandispanyamızı hazırlamakla başlıyoruz. Un ve kakaomuzu bir kabın içine eleyerek aktarıyoruz. Sonrasında yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıp, iki ayrı kaba aktarıyoruz. Şekerimizin yarısını yumurta aklarının içine koyup mikserle yüksek devirde 8 dk. kadar yumurtalar iyice karışıp katılaşmaya başlayıncaya kadar çırpıyoruz. Şekerin diğer yarısını da yumurta sarılarına ilave edip, şeker eriyene kadar mikserle çırpıyoruz. Portakal suyunu da yumurta sarılarına ilave edip, yavaşça karıştırıyoruz. İki kaptaki yumurtalı karışımlarımızı geniş bir kaba aktarıyoruz, yumurta beyazlarını söndürmeden bir spatula ile alt üst ediyoruz. Elenmiş un ve kakaoyu yumurtalara ilave ediyoruz. Sonra tahta kaşık ile karıştırıyoruz. Bu karışımımızı önceden yağladığımız kek kalıbına döküyoruz. Sonrasında önceden ısıtılmış 175 derece fırına alıp kontrollü olarak yaklaşık 30 dk. kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra kakaolu ıslak pandispanyamızı tezgaha alıp, biraz soğuduktan sonra ters çevirip soğumaya alıyoruz. Bu arada ara kremamızı hazırlamaya başlıyoruz. Bir paket çikolatalı kremayı süt ile paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlıyoruz. Yalnız kıvamlı olmasına dikkat edin, gerekirse daha az sütle yapın. Sonra pandispanyamız soğurken, çikolatalı ara kremamızı buzdolabına alıp yaklaşık yarım saat kadar iyice soğutuyoruz.

Kakaolu ıslak pandispanyamızı yanlamasına üçe bölüyoruz. En üst parçamızı alta taban olarak kullanacağız. Servis tabağına üst parçayı yerleştiriyoruz. Üzerine portakal suyu dökerek ıslatıyoruz. Ara kremamızın yarısını sürüyoruz, dondurulmuş vişnelerimizin de yarısı kadarını bu tabanın üzerine yerleştiriyoruz. Sonrasında üzerine ikinci pandispanya katını koyuyoruz. Kalan ara kremamızı ve vişnelerimizi de bu ara kata koyuyor güzelce yayıyoruz. Daha sonra üçüncü ve son kat pandispanyamızı koyuyoruz. Bu şekilde buzdolabına koyup dinlendiriyoruz yaklaşık 15 dk. kadar. Bu arada çikolatalı kremamazı hazırlamaya başlıyoruz. Kaynama noktasına gelinceye kadar kremaya iyice ısıtıyoruz, sonrasında bitter çikolatalarımızı küçük parçalar halinde kırıp, kremamızın içine ekliyoruz. İyice çikolatalar eriyip kayboluncaya kadar karıştırıyoruz. Çikolata kremamız hazırdır. Sonrasında buzdolabından çıkardığımız pandispanyamızın üzerine kremamızı döküp, spatula yardımı ile yayıyoruz, heryerini tamamen çikolata ile kaplıyoruz. Üzerindeki krema kalın bir tabaka olacak şekilde yayın kremayı. Bol çikolatalı pastamız bu kadar. Üç saat kadar buzdolabında beklettikten sonra dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

M0wVUQV.webp
 
Mevsiminde alınmış vişnelerle yapılmış nefis bir cheesecake yapmaya ne dersiniz? Vişneli cheesecake tarifi, vişneli cheesecake yapmanın en kolay yolu sizin için burada.

Vişneli Cheesecake Tarifi Malzemeleri

2.5 kahve fincanı kadar un
2.5 kahve fincanı kadar şeker
400 gr. kadar labne peyniri
1 paket kabartma tozu
100 gr. kadar beyaz çikolata
bir su bardağından bir parmak az pudra şekeri
2 paket vanilya
50 ml krema
1 yemek kaşığı toz jelatin
yarım su bardağı kadar şeker
1 yemek kaşığı kadar mısır nişastası
500 gr. çekirdekleri çıkarılmış vişne


Vişneli Cheesecake Tarifi

Vişneleri mevsiminde taze yakalayınca mutlaka yapmanız gereken bir kek tarifi. Vişneli cheesecake yapılışı. İlk olarak 3 yumurtayı ve 2.5 kahve fincan şekeri mikserle köpürene kadar çırpıyoruz. Sonrasında 2.5 kahve fincanı unu ve 1 paket kabartma tozunu önce karıştırıp sonra çırptığımız bu karışıma ekliyoruz. Güzelce çırpıp karıştırdıktan sonra yağladığımız yuvarlak kek kalıbına aktarıyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 25-30 dk. kadar pişiriyoruz. Sonrasında kremamızı hazırlamaya başlıyoruz. Sıvı kremamızı bir kaba aktarıyoruz, kısık ateşte ocağa alıyoruz. İçine az suda erittiğimiz toz jelatini ekleyip, beyaz çikolataları kırarak koyuyoruz. Çikolatalar eriyip iyice karışınca altını kapatıyor ocaktan alıyoruz. Bir karıştırma kabında; 1 paket vanilya, pudra şekeri ve labne peynirini karıştırıp çırpıyoruz. Bu labneli karışımı hazırladığımız kremalı çikolatlı karşıma ekliyoruz. Fırından çıkmış 10 dk. kadar beklemiş kekimizin üzerine bolca sürüyoruz. Kekimizi buzdolabına kaldırıp yaklaşık 3 saat kadar bekletiyoruz. Vişnelerimizi yarım bardak toz şeker ve bir kaşık nişasta ile birlikte ateşe alıp, orta ateşte pişiriyoruz. Vişneler kendini salıp, sos kıvamını alınca ocağı kapatıyoruz. Buzdolabından çıkardığımız cheesecake üzerine vişneli sosumuzu döküyoruz. Buzdolabına kaldırıp, servis zamanı dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

WCBfhnv.webp
 
En fazla yarım saat içinde yapabileceğiniz harika bir cupcake-kupkek tarifi. Limonlu cupcake nasıl yapılır, limonlu cupcake malzemeleri en kolay anlatımı ile sitemizde.

Limonlu Cupcake Tarifi Malzemeleri

1 su bardağı kadar un
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1.5 tatlı kaşığı kadar kabartma tozu
125 gr. kadar margarin
4 yemek kaşığı kadar rendelenmiş limon kabuğu
1 çay kadar süt
ayrıca yarım çay bardağı kadar süt
10 yemek kaşığı kadar pudra şekeri


Limonlu Cupcake Tarifi

Yapılışı basit mi basit bir cupcake – kupkek tarifi. Kolay limonlu cupcake tarifi. İlk olarak; bir kapta şeker kabartma tozu, limon rendesi ve 40 gr. kadar margarini unla birlikte çırpma teli ile çırpıyoruz güzelce. Sonra bu karışıma bir çay bardağı süt ve ardından yumurtayı ekliyoruz. Tekrar çırpıyoruz. Sonra cupcake kalıplarımıza bu karışımı doldurup, 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dk. kadar pişiriyoruz. Pişerken bizde limonlu cupcake kremamızı hazırlamaya başlıyoruz. Bir kapta pudra şekeri, kalan margarini, 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesini ve yarım çay bardağı sütü mikserde güzelce çırpıyoruz. Kıvamı gelince bu limonlu kremamızı, fırından çıkıp soğumuş olan cupcake lerin üzerine sürüp paylaştırıyoruz. Limonlu cupcake tarifimiz bu kadar. Üzerini limon kabuğu rendesi ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

5axmFS6.webp
 
Islak Sünger Pasta Tarifi Malzemeleri

4 yumurta
1 su bardağı kadar un
1 su bardağı kadar şeker
4 yemek kaşığı kadar süt
1 paket vanilya
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket kremşanti
1 su bardağı kadar süt kremşanti için gerekli (krem şanti kullanmak isterseniz)
1.5 su bardağı kadar süt

Çikolata sosu malzemeleri

2.5 çay bardağı kadar süt
bir çay bardağından bir parmak eksik şeker
1 tatlı kaşığı kadar nişasta
1 yemek kaşığı kadar kakao
200 gr. kadar çikolata, tercihen bitter

Islak Sünger Pasta Tarifi

Yumuşacık, sünger gibi, bol kakao tadı ve taze kekin nefis lezzeti ile harika bir tarif. Sünger pasta tarifi. İlk olarak yumurta ve şekeri bir kapta mikserle güzelce çırpıyoruz. Sonra üzerine un, kabartma tozu, kakao, vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. İçine sütü de ekleyip yine çırpmaya devam ediyoruz. Sonrasında tercihen kare bir borcam alıp, hazırladığımız kek hamurunu bu borcama aktarıyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü olarak kekimizi pişiriyoruz. Sünger kekimiz pişince tezgahta soğumaya bırakıyoruz. Kekimiz bir müddet sonra ılınınca üzerine bir buçuk su bardağı sütümüzü döküyoruz. Bu arada kekimiz iyice soğuyor. Daha sonra bir bardak soğuk sütle krem şantimizi güzelce çırpıyoruz. Sonra bu krem şantimizi kekimizin üzerine iyice yayıp, bu halde kekimizi buzdolabına kaldırıyoruz. Buzdolabında sünger kekimiz bu şekilde yaklaşık 3 saat bekliyor. Sonra çikolata sosumuzu hazırlamaya geçiyoruz. Süt ile şekeri ocağa alıp kaynatıyoruz. Bir yandan küçük bir kapta nişasta ile kakaomuzu az su koyarak eritiyoruz. Karıştırıp kaynamakta olan sütün içine aktarıyoruz. Bir iki karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz. Sonra tercihen bitter çikolatamızı elimizle parça parça ufalayıp süte ekliyoruz. Sonra yavaşça karıştırıp, çikolataların erimesini sağlıyoruz. Karıştırarak soğumasına yardımcı oluyoruz. ıslak sünger kekimizin çikolata sosu hazırdır. Bu nefis çikolata sosunu dolaptan çıkardığımız sünger kekimizin üzerine, krem şantinin üzerine döküp yayıyoruz. İsterseniz krem şanti kullanmadan da sadece çikolata sosu ile de yapabilirsiniz. Sonra kare kare dilimleyerek servis ediyoruz. Özel günleriniz için, kahve ve çay keyfiniz için misafirlerinizin hayran kalacağı nefis bir çikolatalı pasta. Afiyet olsun.

wt5tVXo.webp
 
Geri
Top