Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifi i
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Gül 34" data-source="post: 1004144" data-attributes="member: 124561"><p><h2><strong>Patatesli Börek Tarifi için Malzemeler:</strong></h2><p>● <strong>3 adet </strong>yufka</p><p>● <strong>2 su bardağı</strong> süt</p><p>● <strong>2 adet </strong>yumurta</p><p>● <strong>2 yemek kaşığı </strong>yoğurt</p><p>● <strong>1 çay bardağı</strong> sıvı yağ</p><p></p><h3><strong>İç Harcı İçin:</strong></h3><p>● <strong>3 tane</strong> patates</p><p>● <strong>1 tane </strong>soğan</p><p>● <strong>1 çay kaşığı</strong> pul biber</p><p>● Tuz</p><p></p><p>[ATTACH=full]78749[/ATTACH]</p><h2><strong>Patatesli Börek Tarifinin Hazırlanışı:</strong></h2> <ol> <li data-xf-list-type="ol">Tarife patatesleri haşlayarak başlayın. Geniş bir tencereye su koyun ve patatesleri içine yerleştirin.</li> <li data-xf-list-type="ol">Haşlanan patatesleri soyun ve sütle ezin.</li> <li data-xf-list-type="ol">Soğanları soyun ve ince ince doğrayın. Sonrasında ise yağda kavurun.</li> <li data-xf-list-type="ol">Kavurduğunuz soğanları patates harcının içine ekleyin. Patatesli iç harcı tuz ve baharat ile lezzetlendirin.</li> <li data-xf-list-type="ol">Başka bir kasede 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay bardağı sıvı yağı karıştırın.</li> <li data-xf-list-type="ol">Yufkaları bir tezgah üzerine serin. Sonrasında yoğurtlu karışımı yufkaların üzerine gezdirin.</li> <li data-xf-list-type="ol">Sosladığınız yufkaları 4 eşit parçaya bölün. Kalan parçaları ikiye bölerek üçgen şeklinde yufkalar elde edin.</li> <li data-xf-list-type="ol">Böldüğünüz yufkaları, yoğurtla hazırladığınız sosla ıslatın. Kalın kısmına bir sıra iç harç koyun ve rulo şeklinde sarın.</li> <li data-xf-list-type="ol">Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi sürdürün.</li> <li data-xf-list-type="ol">Hazırladığınız börekleri, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.</li> <li data-xf-list-type="ol">Artan yoğurtlu sosa, bir adet yumurta sarısını ekleyin.</li> <li data-xf-list-type="ol">Tepsiye yerleştirdiğiniz böreklerin üzerine, yumurta fırçası yardımıyla karışımı sürün.</li> <li data-xf-list-type="ol">Damak tadınıza göre böreklerinize çörek otu ya da susam ekebilirsiniz.</li> <li data-xf-list-type="ol">Böreklerinizi, 180 derecelik önceden ısıttığınız fırına verin ve üzeri iyice kızarana kadar güzelce pişirin.</li> </ol><p>Tam bir klasik patatesli börek tarifi işte bu kadar kolay. Evinizde bulunan malzemelerle, pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu böreği çok seveceksiniz. Tadına bakanın vazgeçemediği efsane börek tarifine siz de bayılacaksınız.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gül 34, post: 1004144, member: 124561"] [HEADING=1][B]Patatesli Börek Tarifi için Malzemeler:[/B][/HEADING] ● [B]3 adet [/B]yufka ● [B]2 su bardağı[/B] süt ● [B]2 adet [/B]yumurta ● [B]2 yemek kaşığı [/B]yoğurt ● [B]1 çay bardağı[/B] sıvı yağ [HEADING=2][B]İç Harcı İçin:[/B][/HEADING] ● [B]3 tane[/B] patates ● [B]1 tane [/B]soğan ● [B]1 çay kaşığı[/B] pul biber ● Tuz [ATTACH type="full"]78749[/ATTACH] [HEADING=1][B]Patatesli Börek Tarifinin Hazırlanışı:[/B][/HEADING] [LIST=1] [*]Tarife patatesleri haşlayarak başlayın. Geniş bir tencereye su koyun ve patatesleri içine yerleştirin. [*]Haşlanan patatesleri soyun ve sütle ezin. [*]Soğanları soyun ve ince ince doğrayın. Sonrasında ise yağda kavurun. [*]Kavurduğunuz soğanları patates harcının içine ekleyin. Patatesli iç harcı tuz ve baharat ile lezzetlendirin. [*]Başka bir kasede 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay bardağı sıvı yağı karıştırın. [*]Yufkaları bir tezgah üzerine serin. Sonrasında yoğurtlu karışımı yufkaların üzerine gezdirin. [*]Sosladığınız yufkaları 4 eşit parçaya bölün. Kalan parçaları ikiye bölerek üçgen şeklinde yufkalar elde edin. [*]Böldüğünüz yufkaları, yoğurtla hazırladığınız sosla ıslatın. Kalın kısmına bir sıra iç harç koyun ve rulo şeklinde sarın. [*]Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi sürdürün. [*]Hazırladığınız börekleri, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. [*]Artan yoğurtlu sosa, bir adet yumurta sarısını ekleyin. [*]Tepsiye yerleştirdiğiniz böreklerin üzerine, yumurta fırçası yardımıyla karışımı sürün. [*]Damak tadınıza göre böreklerinize çörek otu ya da susam ekebilirsiniz. [*]Böreklerinizi, 180 derecelik önceden ısıttığınız fırına verin ve üzeri iyice kızarana kadar güzelce pişirin. [/LIST] Tam bir klasik patatesli börek tarifi işte bu kadar kolay. Evinizde bulunan malzemelerle, pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu böreği çok seveceksiniz. Tadına bakanın vazgeçemediği efsane börek tarifine siz de bayılacaksınız. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifi i
Top