• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Sanatçıların Sözleri

• Konuyu açan Konuyu açan cemree
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

cemree

=)=)
V.I.P
Şairlerin, yazarların, düşünürlerin, üstatların , sanatçıların , siyasetçilerin sözleri...

“İnsanlar mutlaka değişir. Genellikle de asla olmayacaklarını söyledikleri şeye dönüşürler.” Charles Bukowski

"Güzel gelecek günlerin gecesi sisli olurmuş." İlhan İrem

"Herkes kendi günahını unutur; ama kimse alacağı intikamı unutmaz." Ece Temelkuran

"Artık her şey yolundaymış gibi yapamıyorum."

"Şu kafamı yastığa rahat rahat koyayım istiyorum. Gözlerim de kendiliğinden kapansın istiyorum. Başka bir şey istemiyorum." - Kuzey Güney

"Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil." Fuzuli

"Yara mısın, çare misin bilmiyorum ama gelmelisin..." İlhan Berk

"Çözebileceğiniz düğümü kesmeyin." Joseph Joubert

"Zamana güven, her şey unutulur. Şu anda aklı başında davranmak, sonradan aklı başına gelmekten iyidir." Dostoyevski

"Her şey güzel olacak. Belki bu gün değil ama elbet bir gün." Winged Creatures

“Dili, dini, rengi ne olursa olsun iyiler iyidir.” Hacı Bektaş Veli

"Sen; aklım ve kalbim arasında kalan, en güzel çaresizliğimsin." Cemal Süreya

"Düşünmedim, hemen o gece ona aşık oldum." Sait Faik Abasıyanık

"Konuşup konuşmamak bir şeyi değiştirmeyecekse, susmamak için bir neden yoktur." (Nuovo Cinema Paradiso)

Tüm dünya vazgeç dediğinde umut fısıldar; bir kez daha dene..." (Redemption)

Bana da öğretsene hiç sevmemiş gibi davranmayı." Hidden Love

Hayatınızda denge sorunu varsa etrafınıza dikkatlice bakın; muhtemelen birini yanlış bir yere koymuşsunuzdur . ' J. Christophe '

“Bazı şeyleri bir çırpıda silemezsen; çırpınarak silersin.” İlhan Berk

"İyi kitaplar okumak, geçmiş yüzyılların en iyi insanlarıyla sohbet etmek gibidir." Descartes

"Bir gün hayatına birisi girecek ve o gün, daha öncekilerle neden işlerin yürümediğini anlayacaksın." Elif Şafak

"Sen aklıma gelince her şey gülümserdi." Sabahattin Ali

"Canımı çok yakmasına rağmen umursamıyormuş gibi yapmak zorunda olduğum anlardan nefret ediyorum." Death Note

"Delilik; tekrar, tekrar aynı şeyi yapmak ama farklı bir sonuç beklemektir." Einstein

♬ Müzik, en iyi dosttur.

İnsanlar seni kullanamadığı zamanlar ”değiştiğini” söylerler.

Kimse geçmişini geri satın alabilecek kadar zengin değildir. ' Oscar Wilde '

Eğer sana mesaj atmıyorsa sinirlenme. Pozitif düşün, belki de ölmüştür.

"Dert etme, dua et!" /Hz. Mevlana/

"Bir defa aldatan kişiyi affedersen, seni yine kullanır. Çünkü ihanet bir ruh hali değil, karakterin dökülüş biçimidir." - Paul Auster

"Öğüt verecek insan değil, örnek olacak insan ol." - Mevlana

"Aldatanı aldatmaktan bir zevk alabilirsin; ama seveni aldatıyorsan, karaktersizsin." - W. Godlam

Daha son sözü söylemedi hayat; Belki yarınlar, mutlu sonlar var? ' Nazım Hikmet '

En üstün ibadet, sıkıntı anında sabırla kurtulmayı beklemektir. ‘ Hz. Muhammed (s.a.v) ‘

Hayat bu, bir bakarsın her şey bir anda son bulur. Hayat bu, son dediğin an her şey yeniden can bulur.
‘ Şems ‘

İster kral, ister köylü olsun, dünyada en mutlu insan evinde huzur olandır. ' Goethe '

Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın. Öldüm der durur, yine de yaşarsın. ' Hz. Mevlana '

Kimseyi kırmayayım diyorum, bir de bakıyorum kendim paramparçayım! ' İlhan Berk '

Neden durgunsun sorusuna cevap aramaktan; Ve bunu sormasınlar diye gülümsemekten yoruldum. ' Cemal Süreya '

Sakın kendisine verdiğin kıymeti sana vermeyenle arkadaş olma. ' Hz. Muhammed (s.a.v) '

Sakın vazgeçme. Eğer sen vazgeçersen, haketmeyen biri kazanacak. ' Unknown '

Birinin yalan söylemesine kızmam da yalan söylerken yakalanacak kadar salak bir insanın beni kandırmaya çalışmasına kızarım. ' Freud '

Susmak kabullenmek değil, cevaptır anlayabiliene.. Eğer kısa cümleler kuruyorsa insan, uzun yorgunlukları vardır sadece.. ' Dylan '

Olmuyorsa olmuyordur, vardir Allah'ın bir bildiği. İsyan etme sakın, sonra anlarsın, senin icin yapılan iyiliği. ' Hz. Muhammed (s.a.v) '

Ey Allah'ım! Beni, bana nasip etmeyeceğin bir şeyin peşine düşürme. Amin.

Asla başka insanlar üzülmesin diye kendini üzme. Unutma,sen kaldırabiliyorsan, onlar da kaldırabilir. ' Bob Marley '

İncittiğiniz insanın ve kırdığınız gönlün bedduasından korkun. ' Hz. Muhammed (s.a.v) '

Yalan zekâ işidir, dürüstlük ise cesaret. Eğer zekân yetmiyorsa yalan söylemeye; cesaretini kullanıp dürüst olmayı dene. ' V. Hugo '

Allah bir kulu severse, yalvarmasını dinlemek için onu bir sıkıntıyla sınar. ' Hadis-i Şerif '

Asalet; boyda değil soyda, incelik; belde değil dilde, doğruluk; sözde değil özde, güzellik; yüzde değil, yürekte olur. ' Mevlana '

Sizi üzenlere hala selam veriyorsanız, bu vicdanınızın sadakasıdır. ' Mevlana '

Beklenen hep geç geliyor; geldiği zaman da insan başka yerlerde oluyor. ' Oğuz Atay '

Her gün yüzlerce hayal kurarsın ve hiç biri gerçek olmaz; ama bir gün bir gerçek yaşarsın, hiçbir hayale sığmaz. ' Paul Auster '

ALLAH sevdiği kulunun kalbini, sevdiği kulunun kalbiyle birleştirirmiş. ' Hz Muhammed (S.a.v) '

Her kahkahanda Allah'a teşekkür etmiyorsan, neden her ağladığında o'na kızıyorsun? ' Necip Fazıl Kısakürek '

Ne güzeldir, anne ve babanızın hala çaldığınız kapının arkasında ya da hattın öbür ucunda olması.. ' Ayşe Kulin '

Allah kimseye, yanlış kişiyi doğru aşkla sevdirmesin...

Hiçbir insan öylesine girmiyor hayatımıza.. Kimileri ceza, kimileri bela, kimileri imtihan, kimileri ise armağan.

5 dakika önce mutsuzluktan ölürken, 5 dakika sonra beraber kahkahalar attığım insan; benim için herkesten değerlidir. ' Unknown '

Ben soğuk biri değilim, sadece bazı insanlar cıvık. ' Elif Şafak. '

Herşey üstüne gelip seni dayanamayacağın bi noktaya getirdiğinde, sakın vazgeçme; Çünkü orası gidişatın değişeceği yerdir. ' Mevlana '

Kalbinizin ısınmadığı insanlardan uzak durun. ' Hz. Ömer '

Şimdi sen; Uzattığın elini tutmayan ele mi dargınsın, Yoksa tutmayacak bir ele uzattığın için, kendine mi kızgınsın? ' Mevlana '

Sevdiğini belli et. Gizlemek başkalarına fırsat vermektir. ' Necip Fazıl Kısakürek '

Einstein´a göre: Geceleri uyumayan kızlar güzel ve akıllıdır.

"Kolay mıdır bir anda her şeyden vazgeçip gitmek, yoksa her şeye rağmen gitmekten vazgeçip sevmek mi gerek?" - Özdemir Asaf

Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın. Öldüm der durur, yine de yaşarsın. ' Mevlana '

Kiminle gülüyorsan ona aitsin. ' Yılmaz Güney '

Allah sabredenle beraberdir.. ' Hz. Muhammed (s.a.v) '

Anladım ki insanlar; Susanı korkak. Görmezden geleni aptal. Affetmeyi bileni çantada keklik sanıyorlar.. Ama yanılıyorlar. ' Şems '

Bazen bir kahve yudumlayıp, bir şarkı açarsın, susarsın ve o şarkı senin söylemek istediğin her şeyi söyler. ' Winged Creatures '

Bir kadının sana aşık olduğunu şuradan anlarsın: seni koklayarak öper. ' Ayşe Kulin '

İnsan aklındakilerle gündüzleri, yüreğindekiyle geceleri uğraşıyormuş. ' Can Yücel '

Aptallar ne affeder ne unutur. Saflar affeder ve unutur. Akıllılar ise affeder ama asla unutmaz. ' T. Szasz '

Uğraşma boşuna. Seni ancak gördükleri ve duydukları kadar anlayacaklar. Gördükleri, ancak kendi anladıkları kadarı olacak. ' Mevlana '

Erkek ya da kadın, ikisinin de bildikleri doğrudur; Ama kadının tahmin ettiği herşey, erkeğin emin olduğu şeyden daha doğrudur. 'B Marley'

Gelmeyeceğini bile bile beklemek saflık değil, aşktır. ' Nazım Hikmet '

Eğer benim en kötü halimle baş edemezsen, beni en iyi halimle katiyen hak edemezsin. ' Marilyn Monroe '

Anlamaya çalışma. Hayat böyledir işte.. Hep o kıyamadıklarımız kıyar size. ' Çehov '

Zamanınız kısıtlı! Bu yüzden başka insanların gürültüsünün kendi kalbinizin sesini duymanızı engellemesine izin vermeyin. ' Steve Jobs '

Özlemin azı çoğu olmaz, ağırdır işte! ' Nazım Hikmet '

Göründükleri gibi olmalıdır insanlar. Eğer değillerse; hiç görünmesinler daha iyi. ' Shakespeare '

'O kadarını da yapmaz' diye düşündüğüm herkes, tam olarak o kadarını yaptı.

Bilmek başka, bulmak başka, olmak başka. ' Mevlâna '

Gerçek yüzlerini görüp de uzaklaştığım insanlardan hep aynı şeyi duyuyorum; "Sen değiştin."

Allah, nasip etmeyeceği şeyin hayalini kurdurmaz. ' Hz. Osman '

Aslında insanı en çok acıtan şey, hayal kırıkları değil, yaşanması mümkünken, yaşayamadığı mutluluklardır. ' Dostoyevski '

Güzeli güzel yapan edeptir, edep ise güzeli sevmeye sebeptir! ' Mevlana '

Yorma kendini, bırak hayatına eşlik etmek isteyenler seninle gelsin. ' Bukowski '

İman iki eşit parçadır; Yarısı sabır, yarısı şükürdür. ' Hz. Muhammed (s.a.v) '

Ve Ben; Dilek tutmadım hiç. Hep dua ettim 'Ömrün ömrüme nasip olsun' diye. ' Mevlana '

Dünyanın en güzel hissi, birinin yüzündeki gülümsemenin sebebi olduğunu bilmektir. ' Ayşe Kulin '

Hayatta daima gerçekleri savun! Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun. ' Che Guevara '

Son gülen sen olacaksın. Çünkü geç anlıyorsun. ' Cem Yılmaz '

Gülmek, aynı arabanın silecekleri gibidir, yağmuru durdurmasa da ilerlemenizi sağlar. ' Gérard Jugnot '

Zayıf insanlar intikam alır, güçlü insanlar affeder, zeki insanlar umursamazlar. ' Unknown '

"Birinin gerçek yüzünü görmek istiyorsan, kendisine hiçbir iyiliği dokunmayan birisine nasıl davrandığına bak." - P. Coelho

Kimseden bir şey bekleme böylece asla hayal kırıklığı yaşamazsın. - Sylvia Plath

Nefret, başarısızlığa uğramış sevgidir. Søren Kierkegaard

"Bu şehir baştan başa sen." Ümit Yaşar Oğuzcan

Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır; zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır. Peyami Safa

"Her şey bir nedenle olur. Eğer olmuyorsa onun da bir nedeni vardır." Arnon Grunberg

"Kekikli zeytinli bi kahvaltı hazırlasalar. Nerde oldugumu hatırlamasam. Hatta adımı bile unutsam." Melih Cevdet Anday

Saçmalamak gerek bazen; özgürce, kimseye aldırış etmeden, keyiflice..

"Çok sevdiğim kitaplar bitince, kitabın içinde anlatılan karakterleri özlüyorum."

Kalbim kırık. Dikkat et elini kesmesin! ' Küçük İskender '

“Aynı günde dört mevsime şahit olmak gibi bir şey bu: Önce özlüyor, sonra ağlıyor, akşamları küsüyor,geceleri çok seviyorum." -Özdemir Asaf

"Dünyadaki en zalimce şey: Yalan yere umut vermektir." /American Horror Story/

Kitap, her şeydir.. Dosttur, sırdaştır, kocaman bir dünyadır. ' Oyhan Hasan Bildirki '

Kaplumbağaya dikkat et. Ancak kafasını çıkarıp risk aldığında ilerleyebiliyor." - James B. Conont

Önce anlamak için uğraş, sonra anlaşırsın...

"Benim istediğimi Allah istemiyorsa, konu kapanmıştır." - Necip Fazıl Kısakürek

"İyi bir kadın 1 erkeği etkiler. Zeki 1 kadın onda ilgi uyandırır. Güzel 1 kadın büyüler. Anlayışlı bir kadın ise ona sahip olur." - Rowland

"Aradı-arayacak, geldi-gelecek diye beklerken; öldün-ölüceksin haberin yok adamım." - Wusta

"İnsanları yorgun kılan hayat değil, taşıdığı maskelerdir." - Shakespeare

"Rüyalarımın fotoğrafını çekebilseydim, birsürü anımız olucaktı."

"Benimle onun arasında kaldıysan, onu seç. Çünkü beni gerçekten sevseydin, beni seçenek yapmazdın." - Ayşe Kulin

"Bence artık sen de, herkes gibisin." - Nazım Hikmet

Çatlak bardaktaki suya benzer hayat. Sen içsen de tükenir içmesen de. Artık acı çekmeyi bırak, hayattan tat almaya bak.- Neyzen Tevfik -

Kaderde varsa ne çare; kimileri celladına aşık olur mesela...

'' Birini terk etmeye karar verdiğinde; O kararın altında yatan tek gerçek, aslında senin çoktan terkedilmiş olduğundur.'' - Tolstoy

'' Hayallerinin pesinden koş , birgün mutlaka yorulacaklardır.'' - Paul Auster

Unutulmamalı ki; gözleri güzel yapan rengi yada boyası değil, bakışların ta kendisidir.' Müşfik Kenter '

Eğer unutmak yedi harfi yanyana getirmek kadar kolay olsaydı, biz de beş harfi yanyana getirir mutlu ourduk. ' Can Dündar '

Bozmaya çalışmak yerine benimle beraber saçmalayan insanları çok farklı seviyorum.

Hayatımda hep çok şey sandığım insanların; aslında hiçbir şey oluşunun yükünü taşıyorum. ' D. Noel '

Kalp dediğin atıyor zaten, marifet ritmi değiştirebilende.

Kendinizi zor tuttuğunuz anlar vardır. Olgunluk, işte o noktadan sonra başlar. ' İbrahim Tenekeci '

Kaybedecek bir şeyi olmayanlardan korkmalısın. Çünkü onlar, kazanmak için herşeyi yaparlar. ' Marquez '

Bin sene de okusam, Ne biliyorsun diye sorsalar bana haddimi bilirim derim. ' Mevlana '

Herkesin hiç söylememiş olmayı dilediği sözler, yapmamış olmayı dilediği konuşmalar vardır; Ve hiçbirinin geri dönüşü yoktur. ' Unknown '

İyi hissettiren insanlar bağımlılık yapar. ' Wusta '

Ne zaman bir şeyden vazgeçseniz, vazgeçtiğiniz o şey size geri gelir. ' Murphy Yasası '

'Eyvallah' ne güzel bi sözdür.. Bazen kabulleniş, bazen boş veriş, bazen yol veriş; Ama sonunda hep bir rahata eriş.

Ya unuttum ya vazgeçtim, bilmiyorum. ' Elif Şafak '

Dünyanın sorunu, akıllı insanlar şüphelerle doluyken, aptalların özgüvenle dolu olması. ' Bukowski '

Ağzıyla kuş tutsa da sevemediğim insanlar var benim! Bir de canıma okusa bile sevmekten vazgeçemediklerim. ' İlhan Berk '

Zihin fukara olunca, akıl ukala olurmuş. ' Namık Kemal '

Sabah atılan günaydın mesajı sadece "günaydın" anlamına gelmez, aynı zamanda "uyandığımda aklıma gelen ilk şeysin" anlamına gelir.

'Gitmek' sadece bir eylemdir. 'Unutmak' ise kocaman bir devrim. ' Nazım Hikmet '

Senin olmayan birini kıskanmak o kadar berbat ki.. Ne karışabiliyorsun nede kızabiliyorsun. ' Cairo Time '

Kar taneleri ne güzel anlatıyor, birbirlerine zarar vermeden de yol almanın mümkün olduğunu.. ' Mevlana '

Boş boş seviyorum demekle olmaz; göstereceksin sevdiğini, hissettireceksin.. Yapamıyor musun? O zaman yoldan çekileceksin. ' Can Yücel '

Ben güzel şeyler duymak istiyorum demedim ki, sesini duymak istiyorum, o kadar. ' Tomris Uyar '

Dünyanın en güzel hissi, birinin yüzündeki gülümsemenin sebebi olduğunu bilmektir. ' Ayşe Kulin '

Dilini terbiye etmeden önce yüreğini terbiye et; Çünkü söz yürekten gelir, dilden çıkar. ' Mevlana '

Seni seviyorum demek değil ki marifet, önemli olan o kelimenin tüm sorumluluklarını alabilmek. ' Can Yücel '

Hayatta öyle seçimler yap ki, kazandığın şeyler kaybettiklerine değsin. ' Che '

Belki kavga edebiliriz, küs kalabiliriz, birbirimizi üzebiliriz, mutsuz edebiliriz. Ama ne olursa olsun her gece benle uyu. ' One Day '

Piskopatlıkla alakası yok. Senin dalını kıranın ağacını kökünden sökeceksin. ' Donnie Brasco '

Kim bilir.. Masalınızın kahramanı, başka bir hikayede figüran olmaya gitmiştir belki de. ' Nazım Hikmet '

Bu şehir güzelse senin yüzünden.. ' Nazım Hikmet '

Beklemekle gelmez mutluluk; çabalamalısın...

Mutlu olmak için birine ihtiyacın yok. Al kahveni ve tak kulaklığını. ' Midnight İn Paris '

Sabret!
Dün senin değildi ama yarınlar çabaların sayesinde senin olacak.

"Bir sürü dostunun içinde, elbet düşmanların olacak; Ama unutma ki, onca düşmanın içinde belki seni dostun vuracak." - Maksim Gorki

Dost ise düşünme, ver ömrünü gitsin. Dost değilse, hiç bekletme yol ver gitsin. ' Mevlana '

Dürüstlük pahalı bir mülktür; ucuz insanlarda bulunmaz. ' Balzac '

Hayatta her şey olabilirsin; Fakat mühim olan hayatın içinde "İNSAN" olabilmektir. ' Şems-i Tebrizi '

Eğer yalan söylemeyi bilmiyorsan, sana yalan söylendiğini de bilmezsin. - Dr. House

"Tebessüm bedavadır; vereni üzmez alanı mutlu eder." - Şems

Kazanması yıllar süren, kırılması saniyeler alan ve dağıldıktan sonra tekrar toparlaması için ömür gereken şeye; güven denir. 'Elif Şafak'

Asla pişman olmayın! Eğer sonucu iyiyse, mükemmel. Eğer sonucu kötüyse bu bir tecrübedir. ' Victoria Holt '

İnsanlar seni yanlış anladığında dert etme, duydukları senin sesin, fakat aklından geçirdikleri kendi düşünceleridir. ' Mevlana '

Şu anda nasıl hissettiğimi biliyor musun? Mutsuz ya da kızgın değilim. İyi ya da kötü hissetmiyorum. Hiçbir şey hissetmiyorum. ' House '

Şu anda nasıl hissettiğimi biliyor musun? Mutsuz ya da kızgın değilim. İyi ya da kötü hissetmiyorum. Hiçbir şey hissetmiyorum. ' House '

Ertelemek, yaşamın mayasını kaçırır. Kızdıysan bağır, sevindiysen söyle, özlediysen arkasından koş. ' Elif Şafak '

Aynı yolu beraber yürüdüğümüzü sandığımız insanlar, aslında bize sadece gidecekleri yere kadar eşlik ediyor. ' Mark Twain '

Hayat kısa.. Kuralları yık, kolay affet, yavaşça öp, kalpten sev ve; Yüzünü güldürmeyi başaran hiç bir şeye sırtını dönme. ' Mevlana '

Ne kadar değişirsen değiş; İlk nerede mutlu olduysan, hep oraya çevirirsin kafanı. ' J. Christophe

Seni sevmeyene asla sabır gösterme. Çünkü sabrının adı yüzsüzlük, fedakarlığın adı eziklik, sevginin adı kişiliksizlik olur. 'Boris Vian'

Bilgi arttıkça, ego azalır. Bilgi azaldıkça, ego artar. ' Einstein '

Dünyanın en güzel hissi; Sen ona bakarsın ve o sana çoktan bakıyordur. ' How I Met Your Mother '

Davet et, hayret et, af et, tövbe et ama, ihanet etme. ' Mevlana '

Bu dünyada neyi çok istersen, o senin imtihanındır. ' Mevlana '

Fotoğrafları seviyorum çünkü içindeki insanlar değişse veya gitse bile, onlar hep oradalar ve asla değişmiyorlar. ' Elif Şafak '

"Sevgiliye verilen en güzel hediye sadakattir." - Hz Ali

Unutma, hakettiği kadardır bir insana verilen değer. Ve aslında herkes, kendi değerini kendisi belirler. ' Bob Dylan '

"Kişi gülüşüyle terbiyesini, güldüğü şey ile seviyesini gösterir." - Hz. Mevlana

Allah'ın verdiği de vermediği de imtihandır.

İyi ki geçiyorsun zaman. Ya acının en derinime işlediği bir anda donsaydın? ' Mevlana '

Büyümek istiyorduk, çünkü b*k vardı. ' My Love '

Nasıl bittiyse bundan öncekiler, bu da biter.. Bite bite sonunda bende biterim.. Olur biter. ' Aziz Nesin '

Düşünmeden konuşmanın cezası sonradan düşünmeye mahkum olmaktır. ' Thomas Edison

Bazı umutlar başka zamanlarındır...

Aşk uykuya benzer. Beklemekle gelmez, gelince karşı koyamazsın. Erken uyanırsan mutsuz olursun, çok uyursan tadı kaçar. 'P.S: I Love You'

Ne mutlu yaptığı suçtan pişman olup ağlayana. ' Hz. Muhammed (s.a.v) '

Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa Allah da onu başkasına muhtaç etmez. ' Şems '

Gönül kimi severse, aşk onda güzeldir. ' Neşet Ertaş '

Allah'ın beni sevdiğini, istediğim her şeyi vermemesinden anlıyorum. ' Hz. Ali '

Problem yokmuş gibi gülümse, her şey yolundaymış gibi konuş, hepsi rüyaymış gibi davran ve canını yakmadığını farz et. ' Marian Keyes '

Hiç hata yapmayan insan, hiçbir şey yapmayan insandır. Ve hayatta en büyük hata, kendini hatasız sanmaktır. ' Yunus Emre '

Asla başka insanlar üzülmesin diye kendini üzme. Unutma,sen kaldırabiliyorsan, onlar da kaldırabilir. ' Bob Marley '

Dünyanın sorunu, akıllı insanlar şüphelerle doluyken, aptalların özgüvenle dolu olması. ' Bukowski '

Seyahatta cam kenarı sanki yalnızların yeridir. "çünkü aslında orası, başını koyacak omuz bulamayanlar içindir. ' Can Dündar '

Yarından bir şeyler beklemekle geçiyor ömrümüz. ' Cemal Süreya '

Uzaktan seviyorum seni. Kokunu alamadan, boynuna sarılamadan, yüzüne dokunamadan. Sadece seviyorum. ' Cemal Süreya '

İyi geçinmek, iki kişinin kusursuz olmasıyla değil, birbirlerinin kusurlarını hoş görmesiyle olur. ' Oğuz Atay '

Dostun üzüntüsüne acı duyabilirsin bu kolaydır ama dostun başarısına sempati duyabilmek sağlam bir karakter gerektirir. ' O Wilde '

Niçin mi fikir değiştiriyorum? Çünkü ben fikirlerimin sahibiyim; kölesi değil! ' C. Şahabettin '

Dostlukta da düşmanlıkta da aşırıya kaçmayın. ' Hz Muhammed (s.a.v) '

Savaşan, kaybedebilir. Savaşmayan, çoktan kaybetmiştir. ' Che Guevara '

"Dost gerçekleri.. Düşman işine geleni.. Deli ağzına geleni.. Aşık içinden geçeni söylermiş." - Özdemir Asaf

"Yavaş yavaş ölürler; okumayanlar, müzik dinlemeyenler, vicdanlarında hoşgörüyü barındıramayanlar." Neruda

İsraf etme;

-Yaşamı
-Zamanı
-Sevgiyi
-Saygıyı

Sorsan ikimiz de maviydik.. Ama birimiz deniz, birimiz gökyüzü. Anlatabildim mi?

''Parçaları kaybolmuş puzzle gibi artık insanlar. Kiminin ruhu, kiminin beyni ve çoğunun bir kalbi yok.'' - C.Palahniuk

Belki de ilk önce yanlış insanlarla tanışmasaydık, doğru insanı bulduğumuzda onların değerini anlayamazdık. ' Bob Marley '

Seni ne mutlu ediyorsa onu yap. Ve insanların ne düşündüğünü asla dikkate alma. ' A Serious Man '

Sonra gülüşün geldi aklıma ve içimden dedim ki; yine gelsen yine severim seni. ' Cemal Süreya '

Artık ne geri gelmeni beklerim ne de ben gelirim. Nasılsa ben bir şey kaybetmedim, sen bensizliği seçtin. Karar senin. ' Nazım Hikmet '

İnsanları tanıdıkça yalnızlık güzelleşiyor...

Aceleye gerek yok.. Bir şeyin olacağı varsa o şey olur. Hem de doğru zamanda, doğru sebeple, doğru kişiyle.

Ne kadar da fakirdir sabrı olmayanlar. ' Shakespeare '

Biz aslında karşımızdaki insanı sevmiyoruz.. Onun bizde yarattığı duyguyu, heyecanı, hissi seviyoruz. - Nietzsche

"Biriyle 5 dakika sohbet ediyorsam nezaketimden, 30 dakika sohbet ediyorsam kurtulamadığımdan, saatlerce konuşuyorsam; sevdiğimdendir.."

Çok gülen çok şey gizler..

Gel diyemiyorum; ama bekliyorum. ' İlhan Berk '

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur. ' Che '

Görmezden gelin, ses etmeyin, cevap vermeyin.. Sessizlik herkesi mahveder. ' Charles Darwin '

Hani ne yaparlarsa yapsınlar hep çok sevdiğin insanlar var ya, onların seni en çok üzenler olması, ne garip. ' İlhan Berk '

Aramayacaksın kimseyi, olması gerekenler zaten yanında. Ve yanında olmayıp gidenler; ne aklında olmalı ne umrunda. ' Paul Auster '

Geri