• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Sanatçıların Sözleri

• Konuyu açan Konuyu açan cemree
  • Açılış tarihi Açılış tarihi
Söylenemiyor çok şey, susmadan. ' Özdemir Asaf '

Unutan iyileşir. ' Nietzsche '

Cahille girme münakaşaya. Ya sinirini zıplatır tavana, ya da yazık olur adabına. ' Mevlana '

Ana ve baba, cennet kapılarının tam ortasıdır. İnsanı cennete ulaştıracak en iyi şey, ana ve babaya iyilik etmektir. ' Hz Muhammed (sav) '

Bardağa kola doldurur gibi değer vereceksin insanlara, ağır ağır ve yavaş; Çok verirsen köpürür taşar, elinde bardakla kalırsın. 'D. Noel'

Kalp herkeste var; Yürek başka bir şey.. ' Küçük iskender '

Boş insanlarla içi dolu hayaller kuramazsınız. ' Bukowski '

Her insan huzur verir. Kimileri gelince, kimileri gidince. ' Elif Şafak '

Senin doğru söylediğine inanan bir adama yalan söylemen, en büyük hainliktir. ' Hz.Muhammed (S.A.V) '

Adını bile duymak istemediğin insanları her gün görürsün, yüzünü görmekten hiç bıkmayacağın insanla aranda kilometreler vardır. 'Friends'

Bir bakıyorsun hayatta yapamam dediğin şeyin başrolündesin. ' Kelebek Etkisi '

Ben soğuk biri değilim, sadece bazı insanlar cıvık. ' Elif Şafak. '

Yüzsüzdür insanoğlu kimse bilmez fendini, kime iyilik yaptıysan ondan koru kendini. ' Mehmet Akif Ersoy '

Seni üzen insanları önemsememeye başladığın anda, mutlu edenlerin değerini daha iyi anlayacaksın. ' The World '

En basit yalanları gözüme bakarak söyleyen ahmaklar tanıdım. Bense onların cahil cesaretlerine ve kuş beyinlerine hayrandım. 'K. İskender'

Gerek yok her sözü, laf ile beyana.. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.. ' Mevlana '

Bir şeyi yapmak isterseniz, bir yolunu bulursunuz. İstemezseniz de bir bahane bulursunuz. ' Jim Rohn '

Bir tek insanın bize ”iyi ki varsın” demesi, var olduğumuz için mutlu olmamızı sağlar. ' Can Yücel '

Sen bakma bu kadar hüzünlü şeyler yazdığıma, ben çok gülerim. Ve gülerken hiç kimse yalan olduğunu anlayamaz. ' Cemal Süreya '

Hadi bir selam ver karanlığa, tanışalım. Şansımız yaver giderse, mutluluğa karışalım.

Yarım somunun var mi? Bir ufak da evin? Kimselerin kulu kölesi değil misin? Keyfine bak, en hoş dünyası olan sensin. ' Ömer Hayyam '

"Fikri fikrinizle uymayan insanla, fazla meşgul olmayınız.. Fikirdeki ayrılık kolay giderilmez." - Hz. Ali

O sınava ben de girdim. Yerleştirme sınavı. İsmi biraz enteresan. Ya bir insan maksadını bu kadar belli eder mi? ' Cem Yılmaz '

Bir gün benden şikayet ettiğin ne varsa, özleyeceksin. ' Özdemir Asaf

Birlikte gülüyorsanız mutluluktur, Birlikte ağlıyorsanız dostluktur; ama birlikte susuyorsanız bu aşktır. ' Marquez '

Evli çiftler de ayrılır; üzülmek normal ama abartmamak gerek. Hayat her şeye rağmen devam ediyor.

"Ve bazen hayattır sevmek, birini çok uzaktayken bile yüreğinde taşıyabilmek." - Özdemir Asaf

Bazen biriyle fena halde arkadaş oluyorum, sonra biraz tanıyınca geçiyor. ' Elif Şafak '

Olduğu kadar, olmadığı kader. ' Şems '

Yürekten seven kadınlar, ağlamazlarsa ölürler.. ' Aziz Nesin '

"Kim mutlu edebilir seni, sen hazır değilsen?" - F. Nietzsche

Senin olmayan birini kıskanmak o kadar berbat ki.. Ne karışabiliyorsun nede kızabiliyorsun. ' Cairo Time '

Bazen doğru bildiğin şeyi yapmalısın. Sonuçların canı cehenneme

İnandığım doğrular değişmedi, inandıgım insanlar değişti sadece.

Allah hüzünlü kalbi sever. ' Hz Muhammed (s.a.v) '

Silmeye alışkın insanlardık. Önce gözyaşımızı sildik, sonra birbirimizi. ' İlhan Berk '

Birinden bir kere soğudun mu, o kişiden her bir hücremle, her bir saç telimle ölesiye nefret etme özelliğine sahibim.

"Ve bazen hayattır sevmek, birini çok uzaktayken bile yüreğinde taşıyabilmek." ' Özdemir Asaf '

"Gerçek arkadaşlar aile gibi davranır." The Grey

Kalbinizde olup da hiç kimseye anlatamadığınız, dile getirilmesi imkansız bir şey var ya; İşte Allah onu biliyor, üzülmeyin. ' M. Menteş

Ìnsan ulaşamadigi herşeyin "delisi", ulaştığı herşeyin "nankörüdür. ' Pablo Neruda '

Her gününüzü hayatınızın son günüymüş gibi yaşayın; bir gün haklı çıkacaksınız. ' Steve Jobs '

Bir şey söyle bana. İçimdeki kayayı kaldırıp atacak bir şey söyle. Nefes alabileceğim bir şey de bana. ' İncir Reçeli '

Korkma ben yanındayım diyen biri olmalı hayatınızda. ' Skins '

Zihin fukara olunca, akıl ukala olurmuş. ' N. Kemal '

Oysa ne çok ağladım ben bir damla yaş dökmeden. ' Özdemir Asaf '

Doğruların yemin etmeye ihtiyacı yoktur. ' Mevlana '

Kendinizi zor tuttuğunuz anlar vardır. Olgunluk, işte o noktadan sonra başlar. ' İbrahim Tenekeci '

Yaşım ilerledikçe, insanların ne dediklerine daha az dikkat eder oldum; Yalnızca ne yaptıklarını izliyorum. ' A. Carnegie '

Ağzınızdan çıkanlara daima dikkat edin. Çünkü bir sözü unutmak, bir yüzü unutmaktan çok daha uzun zaman alır. ' Lois Aragon '

Arkandan oynanan oyunları bilmediğini sansınlar, sen çocukların beyin gelişimi için oyuna ihtiyaç duyduklarını bil, sorun olmaz. ' Dylan '

Beklemek güzeldir, ama doğru durakta. ' Can Yücel '

Benim hayatım, benim seçimlerim, benim hatalarım, benim sorunlarım, benim yalnızlığım; Yani özetle: Sizi ilgilendirmez. ' Bukowski '

İnsan dostunu, düşmanından daha zor affediyor. ' Nietzsche '

Susmak da bir görüştür. ' Edgar Faure '

Ağzımda lokma varken konuşmak kolay da; yüreğimde 'sen' varken susmak ne zormuş. ' Mevlana '

Hafızası olmalı insanın; hic degilse, aynı hataları, aynı bahanelerle tekrarlamaması için! ' Can Dündar '

Eğer çok konuşmak faydalı olsaydı, Allah iki ağız bir kulak verirdi. Onun için, çok dinleyip az konuşmak gerek. ' Şems '

"Gönlüyle sözü bir olana kurban olayım." ' Hafız-ı Şirazi '

Ya kırdığın gönlü Allah seviyorsa? Bilemezsin. Bilseydin ödün kopardı, dokunamazdın. ' Mevlana '

...artık bana düşen, güzelce sabretmek.. ' Hz. Yâkûb '

Aptallar ne affeder ne unutur. Saflar affeder ve unutur. Akıllılar ise affeder ama asla unutmaz. ' T. Szasz '

Hayatınızda hiç kimseyi suçsuz olduğunuz halde özür dileyecek kadar çok sevmeyin. ' August Rush

KitapCümleleri ‏@kitapcumlelerii 9 Temmuz
En çok da 3 şey yorar insanı: Affetmek, içi yanarken susmak ve olmayacağını bildiği halde hayal kurmak. ' Chuck Palahniuk '

Mutluluğu sende bulan senindir, ötesi misafir. ' Mevlana '

Bazen diyorum ki; ne olacak söyle gitsin. Sonra diyorum; söyleyince ne olacak, sus bitsin. ' Cemal Süreya '

Ya hatalarınla yüzleşir Ya da hatalarınla yüzsüzleşirsin.. Cahil olmak ayrı, pislik olmak ayrıdır. ' Dostoyevski '

Ne zaman bu şehirden kaçıp gitme isteği gelse, bir köşeye oturup geçmesini bekliyorum.. Gidersem dönmem çünkü, biliyorum. ' Cemal Süreya '

Dünyadaki en güzel histir, sevdiğin tarafından sevilmek. ' Magnolia '

Aslında insanlar seni hayal kırıklığına uğratmıyor. Sadece sen yanlış insanlar üzerinde hayal kuruyorsun. ' Montaigne '

Hiçbir şeyi bıraktığın gibi bulamazsın, bıraktığında düşer ve parçalanır.

Yalnız olmak, Yanlış yerde ve yanlış bir kalpte olmaktan iyidir. ' Bukowski '

İyiliğinize inanılmasını istiyorsanız, ondan hiç bahsetmeyiniz. ' Balzac '

O farkında bile değil belki, ama onunla konuşunca mutlu oluyorum. ' Friends '

İnsanları birleştiren duygular, ayıran ise fikirlerdir. ' Goethe '

Gözlerinle görmediğin ama sesini duyduğun, varlığıyla huzur bulduğun bir denizin yakınında yürümek gibidir uzaktan sevmek. ' Elif Şafak '

Ben ağlarken yanımda yoksan, ben gülerken gölge yapma. ' M. Kundera '

Bir kadın güzelse kork, güzel ve yalnızsa daha da kork; güzel, yalnız ve kırılmışsa hemen ölü taklidi yap.

Unutma, Sır gibi seversen eğer muradın gerçekleşir. Çünkü tohum, toprağa gizlenirse yeşerir. ' Mevlana '

Ne geriye bak kızgınlıkla, ne de ileriye korkuyla! Sadece etrafına bak; farkındalıkla. ' James Thurber '

Bir insan aşık olursa, kıskanır, bağırır, kısıtlar, hesap sorar, sahiplenir, ama anlayana işte. ' Stolen Lives '

Hiçbir süs edep kadar güzel değildir. ' Hz. Ali '

Beni kaybetmekten korkacak biriyle tanışmak istiyorum. ' Elif Şafak '

İnsanlar değil onlardan beklediklerimiz bizi üzer. ' Kaybedenler Kulübü '

İnsanlar 3'e ayrılır; gerçekten başarılılar, başarılıyım diye geçinenler ve başarılı insanlar üzerinden geçinenler. ' Mümin Sekman '

Geçmişteki acılarına gülümseyerek baktığın an; Büyümüşsün demektir. ' Robin Sharma '

Düşünebilen herkesin insan olması, insan olan herkesin düşünebildiği manasına gelmiyor ne yazık ki. ' S. Freud '

Sizi gülümsetebilen insanların peşine takılın, çünkü sadece bir gülümseme karanlık bir günü aydınlatabilir. ' Moliere '

Yarınlar hep güzel olacak denir. Oysa bugünler, Dünün yarınları değil midir? ' Victor Hugo '

Düzenleyen yönetici:
Gözlerime bakıp da yapılan sahte bir gülücük yerine, yüzüme karşı gösterilen gerçek bir nefreti tercih ederim. ' Anton Çehov '

Öyle büyük seversin ki, kalbine inanamazsın.

Hayatta en büyük eğlence, başkalarının 'yapamazsın' dediğini yapmaktır. ' W. Bagehot '

Kendinin ne olduğunu bilen insan, bazı kendini bilmezlerin, onun hakkında söylediklerinden etkilenmez. ' İbni Sina '

Bazı yıkılışlar, daha parlak kalkınışların teşvikcisidir. ' Shakespeare '

Herkes senin nasıl göründüğünü bilir; ama çok az insan nasıl olduğunu hisseder. ' Machiavelli '

Dibini görmediğin suya atlamadığın gibi, sonunu bilmediğin sevgiye teslim etme kendini. ' Mevlana '

Beni bana bırakma. Hep yanında tut. Sar sarmala ki güneş açsın gönlümde, yepyeni bir hayat yeşersin diye...

Sürekli seni hayal kırıklığına uğratan birini sevmek kadar kötüsü yoktur. ' Dr. House '

Aklında bulunsun sevgilim; sen beni kandırmadın, ben inanmayı seçtim. ' Can Yücel '

Tek pişmanlığım kelimelerimi bile haketmeyen insanlara, saatlerce cümleler kurmaktır. ' İlhan Berk '

Sakın görünüşe aldanma; Görünüşte herkes insandır. ' L.Aragon '

Kötü bir haberim var.. Bugün iyi niyetimin son kullanma tarihiydi; Artık herşey adamına göre. ' Donnie Brasco '

Unutmayın, bu dünyada sırtınızı her zaman dayayabileceğeniz tek şey ailenizdir. ' Cassandra's Dream '

Bana bir ben lazım, bir de beni anlayan. Beni bir ben anlarım, bir de beni yaradan. ' Necip Fazıl Kısakürek '

Sevmelerin laylaylom olması bi yere kadar ama sevilmelerin hopaşinanay olmasını kaldıramam.

Nasıl hissediyorsan, öyledir Dünya. Mutluyken cennet, mutsuzken cehennemdir.

İki seçeneğin var; ya kal, ya gitme ! ' Özdemir Asaf '

Ya tutulacak kadar yakın ol, ya da unutulacak kadar uzak. ' Mevlana '

Haklı olduğun zaman, hiç kimseye boyun eğmeyeceksin. ' Hz Ali

Uçurumları sevenin kanatları olmalı. ' Nietzsche '

Değerlisin ama değer misin inan bilmiyorum..

Kimseyi takma.. Ağzı olan konuşuyor! Hayallerin var. Unutma.

Tanışmak kaderdir Arkadaşlık seçim; Aşık olmak ise tamamen tesadüf.

5 dakika çok önemli: - 5 dakika daha uyusam - 5 dakika konuşsak, - 5 dakikaya geliyorum - 5 dakika daha, - 5 dakika daha göreyim seni.

Dönerse senindir donmezse zaten hiç senin olmamıştır diye bir şey yok..dönecek!,bir katil olay mahline mutlaka geri döner. 'K İskender'

Ya başkasını seversem? İnan o zaman seni hayatım boyunca affetmem. ' Özdemir Asaf '

Bir insana vazgeçilmez olduğunu hissettirdiğinizde, ilk vazgeçeceği kişi siz olursunuz. ' Freud '

Sanki çok ömrümüz varmış gibi, beklemeyi öğretiyor bize hayat. ' The Pianist '

Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür. ' Hz Muhammed (s.a.v) '

Birisi tarafından delice sevilmek size güç verir, birisini delice sevmek ise cesaret. ' Lao Tzu '
"Kolun mu kırıldı? Üzülme; Belki Allah sana kanat verecek." - Mevlana

İnsanlar ne kadar zeki olursa olsun, sevdiği kişinin bir sözüne kanacak kadar aptaldır aslında. ' J. Christophe '

Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun Martı sevdiği denizden asla vazgeçmez. ' Albert Camus '

Hadi durma bir gülümseme hediye et kendine; sıkıntılara değil, umuda ve mutluluğa odaklan.

Kürk,10 hayvandan yapılır,1 hayvan giyer.

Çok sert olma, kırılırsın. Çok yumuşak olma, ezilirsin. ' Hz Ali '

Harika bir film izledikten sonra, kendi sıradan hayatına döndüğün o üzücü an. İşte hayat böyle bir şey dostum. ' Mystic River '

Yaşadıklarınız unutulur, söyledikleriniz unutulur fakat hissettirdikleriniz asla unutulmaz..! ' Adam Fawer '

İnandığınız gibi yaşamazsanız yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız. ' Hz Ömer '

Geçmişi değiştiremezsin, fakat gelecek daima elindedir. ' Hugh White '

Bugün senin için bir şey yapmıyorsam, dün elimden geleni yaptığım içindir. ' Kahraman Tazeoğlu '

Müzik, özgürlüktür. ' Chris Brown '

Ben zeki doğmuştum, beni eğitim mahvetti. ' Mark Twain '

İnsanları takmamayı öğrenebilirsen daha mutlu olursun.

Onda ne buldun diye sorumu olur? Ne bulduğumu anlasan sen aşık olurdun zaten.. ' Wusta '

Ya benimle kalırsın hep, ya da silinirsin bu yürekten! Ha var, ha yok değil, ya var olursun yada yok. ' Cemal Safi '

Acı, acıyla iyileşir. Aşk ise daha büyük bir aşkla. ' Mevlana '

Bazen dünyanın en zor mesleğidir; kendi duygularına tercüman olmak. ' Sunay Akın '

Çok fazla güveniyorum, bu hatayı her zaman yaparım..

Kimse sizi olduğunuz gibi kabul etmeye yanaşmayacaktır. Bunun için, doğru bildiğiniz şekilde yaşayın. ' C. Chaplin '

Yazdığın mesaja gülücük ekliyorsun, mutlusun sanıyorlar.

Mükemmel bir hayatım olmayabilir ama her şey için Allah'a şükrediyorum.

Gideceğin yoldan eminsen, engeller 'dinlenme noktan' olmaktan öteye gidemez. ' P. Coelho '

Sizin en hayırlınız, ailesine hayırlı olandır. ' Hz Muhammed (s.a.v) '

Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazılarıda alçak olmaya gönüllüdür. ' Necip Fazıl Kısakürek '

Bir kadın değil, bir hayat seçersin. ' Ahmet Altan '

1-11

Akıllı bi yalnızlık aptal bi ilişkiden iyidir; ya
kralın yanında kraliçe olursun ya da soytarının
yanında maskara! Tercih Senin!
Chuck palahniuk

Geri