~meLek~
GalataSaray'ım
Malzemeler:
400 gr kuzu kıyması
4-5 diş ezilmiş sarımsak
¼ demet ince kıyılmış maydanoz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz
İnce lavaş
Şiş
Sos için
1 su bardağı domates püresi
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Maydanoz
Hazırlanışı:
Kuzu kıymasını, sarımsakları, maydanozu, tuzu ve baharatları derin bir kapta yoğurun.
Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
Elinizi ayçiçeği yağı ile yağlayın veya su ile ıslatın.
Etten, cevizden biraz daha büyük bezeler koparın.
Şişe elinizle şekil vererek dizin.
Izgarada veya önceden ısıttığınız fırının ızgara ayarında 180 derecede pişirin.
Beytileri lavaşa sarın.
Dilimleyerek servis tabağına alın.
Servis tabağının ortasına bulgur pilavını ve yoğurdu alın.
Sos için gerekli malzemeleri sos tenceresine ekleyip 4-5 dakika pişirin.
Hazırladığınız beytilerin üzerine gezdirip servis yapın.
400 gr kuzu kıyması
4-5 diş ezilmiş sarımsak
¼ demet ince kıyılmış maydanoz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz
İnce lavaş
Şiş
Sos için
1 su bardağı domates püresi
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Maydanoz
Hazırlanışı:
Kuzu kıymasını, sarımsakları, maydanozu, tuzu ve baharatları derin bir kapta yoğurun.
Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
Elinizi ayçiçeği yağı ile yağlayın veya su ile ıslatın.
Etten, cevizden biraz daha büyük bezeler koparın.
Şişe elinizle şekil vererek dizin.
Izgarada veya önceden ısıttığınız fırının ızgara ayarında 180 derecede pişirin.
Beytileri lavaşa sarın.
Dilimleyerek servis tabağına alın.
Servis tabağının ortasına bulgur pilavını ve yoğurdu alın.
Sos için gerekli malzemeleri sos tenceresine ekleyip 4-5 dakika pişirin.
Hazırladığınız beytilerin üzerine gezdirip servis yapın.