Sorun başkaları tarafından eğitilememek değil, kişinin kendisini eğitememesi !
Aklı başında mantıklı bir insan neyin ne olduğunu düşünemez mi bu kadar mı cahil ya da düşünüp de uygulayamaz mı soruyorum sizlere ?
İlk sorumu cevaplayayım önce, allah herkese akıl vermiş hepimiz dokuz aylık doğmuşuz illaki neyin doğru neyin yanlış olduğunu bulabiliriz bu hata yaparak da olsa!
ikinci soruya gelelim, düşündüğümüz şeyi uygulayabiliyor muyuz? hayır malesef, ya nefret ediyorum doğu-batı ayrımı yapmaktan ama yine 2 şekilde ele almak zorundayım.. Doğudaki eğitimin hep yetersiz olduğundan bahsedilir ki buna katılmıyorum asla. Daha kpss'den çıkar çıkmaz ilk atamaları doğu oluyor bir sürü öğretmenlerimizin, bilgileri taze insanları gönderiyoruz oraya hangi eğitimsizlikten bahsediyorsunuz???
Batıda ise almış başını gidiyor özentilik, ne düzgün bir dilimiz kalacak ne de insanımız. Baktığımız zaman çalışan kişinin yaşı 23 24ten başlıyor en az, eğitimini alıp işe atılmak ! Peki neden eğitimini alan bu insanların çoğu beyin göçü yapıyor, neden o bilgilerini ülkemizde kullanmak yerine yabancı ülkeler için sarfediyor ?? Burda ben insanlara kızmıyorum, tabii ülkemiz bu insanları el üstünde tutsa hakettikleri değeri görse o insanlar çok mu meraklı gitmeye. Ülke ekonomisi!!
fazla uzattım söylenecek çok şey var ama yeri değil, tabi kimseye gönderme fln yapmıyorum ama önce bu konuların tartışılması kanısındayım..