Soganli biberli Mantar Kavurması

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

mantar-kavurma.webp


Malzemeler
  • Yarım kg mantar (500 gr)
  • 1 adet orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 2-3 adet yeşil biber
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Yapılışı
  • Uygun bir tavanın içine zeytinyağını ve doğranmış mantarları alıp 2-3 dakika kavuralım.
  • Kavrulmaya başlayan mantarların üzerine biraz tuz ilave edip karıştıralım.
  • Daha sonra piyazlık doğradığımız soğanı da ilave edip birlikte kavurmaya devam edelim.
  • Ardından doğranmış biberleri de ilave edelim ve kısık ateşte yumuşayana kadar kavuralım.
  • Son olarak tuz ve baharatları ilave edip karıştırarak ocağın altını kapatalım.
 
Geri
Top