Doğal bir antioksidan olan kızılcık İbni Sinanın da kullandığı faydalı bir besin maddesidir. Kızılcık, kanın çabuk pıhtılaşmasını sağlayarak, fazla kan kayıplarını önlediği bilinmektedir.
Kızılcık vücut direncini arttırır. Bağırsak yaralarına iyi gelir. Sindirim sistemini düzenler.
İltihaplanmaları azaltır. Mikrop öldürücü özelliği olduğu için hastalıklardan çabuk kurtulursunuz. Ateş düşürücü etkisi ile özellikle menapozda faydalıdır. Kızılcık ağacının kabukları ishali kesmeye yararken, meyveleri ise ishal yapıcı etkiye sahiptir.
Kızılcık, kanser hücrelerinin büyümesini engelleyen antioksidan özellik taşımaktadır. Son zamanlarda kanserle savaşmada etkili bir besin olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca şeker içermesine rağmen, diyabet hastaları tarafından tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Kızılcık vücut direncini arttırır. Bağırsak yaralarına iyi gelir. Sindirim sistemini düzenler.
İltihaplanmaları azaltır. Mikrop öldürücü özelliği olduğu için hastalıklardan çabuk kurtulursunuz. Ateş düşürücü etkisi ile özellikle menapozda faydalıdır. Kızılcık ağacının kabukları ishali kesmeye yararken, meyveleri ise ishal yapıcı etkiye sahiptir.
Kızılcık, kanser hücrelerinin büyümesini engelleyen antioksidan özellik taşımaktadır. Son zamanlarda kanserle savaşmada etkili bir besin olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca şeker içermesine rağmen, diyabet hastaları tarafından tüketilmesi tavsiye edilmektedir.