• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Şu An Ne DüŞüNüYoSuN???

Hiç umutsuz olmadım, acaba diyorum olmalı mıydım?

Hayat, inişleri ve çıkışlarıyla bir yolculuk. Kimi zaman zirvelerde uçarken, kimi zaman da dipsiz kuyularda kaybolabiliyoruz. Ben, bu yolculukta hiç umutsuzluğa kapılmadım. Belki de safça bir iyimserlik, belki de içimdeki sönmeyen bir alev beni hep ayakta tuttu. Acaba, diyorum bazen kendime, hiç umutsuzluğa düşmeli miydim? Düşseydim, belki de şimdi olduğumdan farklı bir yerde olurdum. Belki daha güçlü, belki daha kırılgan...

Umutsuzluk, bir bataklık gibi insanı içine çeker, hareketsiz bırakır. Ben hep çırpındım, hep bir çıkış yolu aradım. Umutsuzluk, bir teslimiyettir, ben ise mücadeleyi seçtim. Bu mücadele beni yordu mu? Elbette. Yorulduğum anlarda bile, içimdeki küçük bir ses "devam et" diye fısıldadı. Belki de umutsuzluğu tatmadığım için, onun ne denli derin bir karanlık olduğunu bilmiyorum. Belki de bilmediğim için, bu kadar kolay "umutlu" kalabiliyorum. Ama bildiğim bir şey var ki; umut, yaşamın kendisidir. Umutsuzluk ise, yaşayan bir ölüden farksızdır.

Geri