Sütten reçel mi oluyormuş demeyin bu tadı herkesin tatmasını öneririm
Bayramlarda yediğimiz sütlü karamelli bonbon şeker tadında bir reçel bu
Malzemeler
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı (silme ) kabartma tozu ve ya karbonat
Yapılışı
Derin bir tencerenin içine sütü ve şekeri ekleyip kaynamaya bırakıyoruz o sırada karıştırmayı ihmal etmeyelim ki dibi tutmasın
Sonrasında kabartma tozu ve ya karbonat ı ekliyoruz .Hızla karıştırmaya özen gösterelim ki süt taşmasın.
45 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişiyoruz,rengi dönmeye ve koyulaşmaya başlıyor boza kıvamını aldığında ocağın altını kapatıp cam kavanoza alıp boyunca soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra 2 saat boyunca buzdolabında bekletiyoruz reçelimiz yemeye hazır
Afiyet olsun
Bayramlarda yediğimiz sütlü karamelli bonbon şeker tadında bir reçel bu
Malzemeler
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı (silme ) kabartma tozu ve ya karbonat
Yapılışı
Derin bir tencerenin içine sütü ve şekeri ekleyip kaynamaya bırakıyoruz o sırada karıştırmayı ihmal etmeyelim ki dibi tutmasın
Sonrasında kabartma tozu ve ya karbonat ı ekliyoruz .Hızla karıştırmaya özen gösterelim ki süt taşmasın.
45 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişiyoruz,rengi dönmeye ve koyulaşmaya başlıyor boza kıvamını aldığında ocağın altını kapatıp cam kavanoza alıp boyunca soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra 2 saat boyunca buzdolabında bekletiyoruz reçelimiz yemeye hazır
Afiyet olsun