You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Malzemeler
- 4 yemek kaşığı tepeleme şeke
- 4 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 2 çay bardağı süt (250 ml)
- Süslemek için;
- Tarçın
Yapılışı
- İlk olarak tencereye nişasta ve şekeri alıp karıştıralım. Sütü ilave edip karıştıralım.
- Tencereyi ocağa alalım ve kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kıvam aldıktan sonra altını kısıp pürüzsüz kıvam alıp toparlanana kadar sürekli karıştıralım. Toparlanan muhallebiyi ocaktan alalım.
- Spatula ila toparlayalım ve kesme tahtasına alalım.
- Elimizle yoğurarak toparlayalım ve uzun rulo haline getirelim. İkiye keselim ve 2 parçayı da yuvarlayarak düzeltelim.
- Ruloları kesme kartı ya bıçakla istediğimiz büyüklükte keselim. Kestiğimiz parçaları yuvarlayalım ve servis tabağına alalım.
- Topların üzerine tarçın serpelim ve servis edelim.