Süt Toplari Tatli tarifi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE

Malzemeler​

  • 4 yemek kaşığı tepeleme şeke
  • 4 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 2 çay bardağı süt (250 ml)
  • Süslemek için;
  • Tarçın
sut-toplari.webp

Yapılışı​

  • İlk olarak tencereye nişasta ve şekeri alıp karıştıralım. Sütü ilave edip karıştıralım.
  • Tencereyi ocağa alalım ve kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kıvam aldıktan sonra altını kısıp pürüzsüz kıvam alıp toparlanana kadar sürekli karıştıralım. Toparlanan muhallebiyi ocaktan alalım.
  • Spatula ila toparlayalım ve kesme tahtasına alalım.
  • Elimizle yoğurarak toparlayalım ve uzun rulo haline getirelim. İkiye keselim ve 2 parçayı da yuvarlayarak düzeltelim.
  • Ruloları kesme kartı ya bıçakla istediğimiz büyüklükte keselim. Kestiğimiz parçaları yuvarlayalım ve servis tabağına alalım.
  • Topların üzerine tarçın serpelim ve servis edelim.
 
Geri
Top