• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Tarihe Geçmiş En İyi Kapaklar

Yavuz Sultan Selim, birçok Osmanlı padişahı gibi sefere çıkacağı yerleri gizli tutarmış.

Bir sefer hazırlığında, vezirlerinden biri ısrarla seferin yapılacağı ülkeyi sorunca, Yavuz ona:

"Sen sır saklamayı bilir misin?" diye sormuş.

Vezir: "Evet hünkârım, bilirim" dediğinde,

Yavuz cevabı yapıştırmış: "İyi, ben de bilirim."

Sokrat ölüme mahkûm edildiğinde eşi:

“Haksız yere öldürülüyorsun” diye ağlamaya başlayınca,

Sokrat: “Ne yani, bir de haklı yere mi öldürülseydim?” demiş.

Cumhuriyet'in ilanından sonra İstanbul'da bir kabul töreni verilir.

Tüm dünya ülkelerinin elçileri ve ataşeleri de davet edilir. Davet güzel bir şekilde devam etmektedir fakat İngiliz ataşesi olan binbaşının bakışları Mustafa Kemal'in gözünden kaçmaz.

Bütün davet boyunca kendisine dik dik bakmıştır ve bakmaya devam etmektedir.

Ne olduğunu öğrenmek için yaverini gönderir.

Yaver Mustafa Kemal'e şöyle der: Paşam kendisine neden ters bir tavır takındığını sordum, o da bana Mustafa Kemal'in Çanakkale'de babasını öldürdüğünü söyledi.

Bunun üzerine Mustafa Kemal şöyle der: Git sor bakalım babasının Çanakkale'de ne işi varmış?

OSMAN BÖLÜKBAŞI: Erkekliğimin zekatını versem sen bile erkek olursun

ksmBrvr.jpg

Lise öğrencisinden Kaymakam'a ilginç mesaj

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde bir lisede düzenlenen programa katılan Kaymakam Şevket Cinbir'in cep telefonuna ilginç bir mesaj geldi.

WTuulbz.jpg

Okul öğrencilerinden Baransel Güleç, 'Gardaş ne geç geldin yaa, 1 saattir ayakta bekliyoruz, kaymakamım adamsın' yazılı kısa mesaj geçti.

KpwOmy7.jpg

Kaymakam Cinbir de öğrenciye, program saatinde geldiğini belirtip, 'Herhalde siz sıraya erkenden dizildiniz' diye yanıt verdi.

E1dTEjs.jpg

Geri