Tavuk Irkları Resimleri

jeriko

Özel Üye
Özel üye
Yaşadığı yerler: Evcil olarak kümeslerde; serbest yaşayan yabâni türler de vardır. Özellikleri: Orta büyüklükte, kısa kanatlı, yerde yaşayan bir kuş. Ayakları eşelemeye ve koşmaya uygundur. Çoğunlukla nebâtî besin yer. Ömrü: 15-20 yıl. Çeşitleri: Leghom, Minorka, Dorking, Beç, Denizli, Cebeci, Gerze, İspenç tavuğu, Tepeli tavuk meşhur cinslerdir.

Sülüngiller familyasından, orta büyüklükte, vücûdu yandan basık, gagası kuvvetli, ayakları eşeleyici, kısa veya yuvarlak kanatlı dişi bir kuş. Erkeğine horoz, yumurtadan yeni çıkan yavruya civciv, bir yaşından küçüğüne piliç denir. Başının üzerinde kırmızı renkli etten bir ibik bulunur. Gaganın altında da buna benzer etli iki parça sarkar. Ayaklarında, üçü önde, biri arkada olmak üzere dört parmak vardır. Gözleri başının iki yanında olup, üçer göz kapağına sâhiptir. Üçüncü perde gözü fazla ışıktan korur. Kuyruk; horozlarda büyük, tavuklarda küçüktür. Küçük kanatlı olduklarından ancak kısa mesâfede uçuş yapabilirler. Mîdeleri diğer kuşlarda olduğu gibi üç bölümdür. Yemler önce kursağa, sonra ön mîdeye geçer. Son olarak katıda sindirilir. Tavuklar yuva yapmaz. Yerde veya ağaç dallarında tünerler. Sıcakkanlı hayvanlardır. Genel olarak vücut ısıları 40,5-42°C’dir.

tavuklar.webp

Arzum biraz büyüsünde öyle yersin.Eee küçükken yiyorsun sonrada hemen ölüyorlar diyorsun.Yersen tabi ölürler.:D

dimi üstat benimkide laf işte:D:D ama ben sevimliliklerinden dolayı dedim yavv öle yemiyom büyüyünce yiyom. civcivler hemen hasta oluyolar ölüyolar hiç yaşatamamıştım bir haftada yas tutuyodum ağlamaktan sonunda almama kararı almıştık annemle.görünce çocukluğum aklıma geldi eyy gidi günler eyyy

Pazardan aldığımız civcivlerin (kaç taneydi hatırlamıyorum) sadece bir tanesinin tavuk çıkmasıyla ilgili enteresan bir maceramız olmuştu :) Öğrendiğim şeyse, her hayvanın kendine has karakterinin olduğu. Birbirlerinden huy olarak ne kadar farklı olduklarını gördüğümde epey şaşırmıştım :D

Geri