Tel Kadayıflı Karides

Papatya

V.I.P
V.I.P


Tel Kadayıflı Karides Nasıl Yapılır

Nefis Tel Kadayıflı Karides

Tel Kadayıflı Karides Tarifi

Malzemeler:

500gr kabukları ayıklanmış ama kuyrukları bırakılmış karides
250 gr tel kadayıfı

Marine için sos

100 ml zeytinyağ
3 diş sarımsak
125 ml beyaz şarap
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
50 ml soya sosu

Hazırlanışı:

Zeytinyağını, soya sosunu, şarabı, sarımsağı, pul biberi karıştırıp karidesleri bunda en az 3 saat marine edin. Çiğ tel kadayıfını tek tek karideslerin etrafına sarın. Yağlı fırın tepsisine dizip 200 derecede ısıtılmış fırında kadayıflar kızarana dek 30-45 dakika pişirin.

 
Geri
Top