Tire Köftesi Tarifi, Tire Köftesi Nasıl Yapılır?

Papatya

V.I.P
V.I.P
Önce fırında, sonra tereyağında pişirilen bu nefis tire köftesini evde denemek istemez misiniz?
Zahmetli ama lezzetli! Müptelası olacaksınız.


tire-koftesi-01.JPG


tire-koftesi-02.JPG


Köftesi İçin

500 gr orta yağlı kıyma,
1 tatlı kaşığı silme tuz,
1 çay kaşığı silme karabiber.


Sosu İçin

1 yemek kaşığı sıvı yağı,
4-5 adet olgun domates,
1 çay kaşığı tuz.


Üzeri İçin

1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı.

Tire Köftesi Yapılışı

Köftesi için bir kaba kıymayı, tuzu ve karabiberi koyalım.
Malzemeleri 10 dakika iyice yoğuralım. Az yoğurursanız çöp şişlere takmakta zorlanırsınız.
Hazırladığımız kıymalı harcı 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim. 1 gün dinlendirirseniz daha da lezzetli olacaktır.
Kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çöp şişlere dizelim.
Çöp şişlere dizerken zorlanırsanız. Harcı çöp şişe takıp tezgahta hafif elinizle bastırarak da şekillendirebilirsiniz.
Hazırladığımız çöp şişleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
Sonra çöp şişlerin üzerini yağlı kağıt ile kapatalım.
Önceden ısıtılmış 200° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Sosu için domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğrayalım ve tavaya alalım.
Üzerine sıvı yağı ve tuzu ilave edelim.
Orta ateşte domatesler sos kıvamını alana kadar pişirelim.
Ben sosu hazırlarken yarım kavanoz yazdan hazırlanmış domates konservesi kullandım.
Tavada tereyağını eritelim.
Pişen köfteleri şişlerden çıkarıp yağın içine atalım ve 2-3 kez çevirerek yağı yedirelim.
Pideyi 4 parçaya bölüp servis tabağına alalım.
Pidenin üzerine sostan eşit şekilde dökelim.
Sosun üzerine köfteleri yerleştirelim.
Tire Köftelerimizi sıcak olarak servis yapın.
Yaklaşık 15 tane köfte çıkarabilirisiniz.
Köfteleri hazırlarken kıymanın orta yağlı olmasına dikkat edelim. Yoksa köfteleriniz kuru olur.

Alıntıdır.
 
Geri
Top