Osman Paşa'nın milliyetçi görüşüne bende can-ı gönülden destek veriyorum ama siyaset için yeterli bir kişi olmadığına da eminim. En azından karakteri bakımından bazı yerlerde eksiklik göstereceğine kesin diyebilirim kendi adıma. Ama keşke onun yapısına yakın biri olsa. Yada o tekrar orduya dönse. Onun gibi komutanlara gerçekten ihtiyacımız var.
Osman Paşa'nın milliyetçi görüşüne bende can-ı gönülden destek veriyorum ama siyaset için yeterli bir kişi olmadığına da eminim. En azından karakteri bakımından bazı yerlerde eksiklik göstereceğine kesin diyebilirim kendi adıma. Ama keşke onun yapısına yakın biri olsa. Yada o tekrar orduya dönse. Onun gibi komutanlara gerçekten ihtiyacımız var.
İyi de ben Osman paşanın siyasetin getirilerini yerine getiremeyeceğine inanan biriyim. Yalan dolan, kıvırma, söylediğini inkar etme siyasetin en büyük silahları. Bunların Osman Paşada olduğuna inanmıyorum ben.
İyi de ben Osman paşanın siyasetin getirilerini yerine getiremeyeceğine inanan biriyim. Yalan dolan, kıvırma, söylediğini inkar etme siyasetin en büyük silahları. Bunların Osman Paşada olduğuna inanmıyorum ben.
Kısaltma Anadolu Partisi Genel başkan Emine Ülker Tarhan Genel sekreter : Dicle Eroğul Kurucu Emine Ülker Tarhan Kuruluş tarihi 14 Kasım 2014
İdeoloji
Laiklik
Demokrasi
Ulusalcılık
Eşitlikçilik
Feminizm
Çevrecilik
Cumhuriyetçilik Siyasi pozisyon : Sol
Elektronik Demokrasi Partisi
Kısaltma e-Parti
Kurucu Emrehan Halıcı
Kuruluş tarihi 26 Kasım 2014
İdeoloji E-demokrasi/Doğrudan Demokrasi
Merkez Parti (kısaca MEP)
Kısaltma MEP Genel başkan Abdurrahim Karslı Genel sekreter Yaşar Yazıcıoğlu Kurucu Abdurrahim Karslı Slogan(ları)Önce İnsan Kuruluş tarihi 7 Temmuz 2014
İdeoloji İnsan hakları
Sosyal adalet Siyasi pozisyon Merkezcilik
Millet ve Adalet Partisi
Kısaltma MİLAD Kurucu İdris Naim Şahin Genel Başkan Mehmet Bozdemir Kuruluş tarihi19 Kasım 2014
İdeoloji Liberal milliyetçilik
Muhafazakârlık
Popülizm Siyasi pozisyon Merkez sağ