Viyana Şnitsel Tarifi Resimli

Paradoks

... Elif ...
Özel üye
Viyana Şnitzel Tarifi ,
viyana şinitzel nasıl yapılır,
viyana şinitzel yapılışı


Viyana Şnitsel için Malzemeler

4-5 dilim süt danasi biftegi
1 adet yumurta
1 yemek kasigi süt
2 yemek kasigi un
1 su bardagi kadar galeta unu
tuz, karabiber
kizartmak icin siviyag
servis icin limon dilimleri


Viyana Şnitsel Tarifi


Etleri bir iki saat önceden bir kapta 1 su bardagi süt ve biraz siviyagda bekletin, böylece etiniz daha yumusak olur. Sonra etleri hafif durulayip süzgece alin. Un ve galeta ununu ayri tabaklara koyun. Yumurtayi da sütle cok hafif cirpip onu da baska bir tabaga koyun. Etleri ilk önce una, sonra yumurtaya, en son da galeta ununa bulayip parmaklarinizla iyice bastirin. Yagi kizdirip etleri hic bekletmeden iki tarafini da kizartin. Patates kizartmasi ve sebze ve limon dilimleri ile servis yapabilirsiniz.
 
Top