• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Word Dersleri

Mc_ÖRGE

Kaptan
Özel üye
Biçim menüsünün kısaca kullanım anlatımı

"Biçim" menüsünde "Yazı Tipi" ile yazacağınız yazının tipini ayarlayabilir, renk ve efektler verebilirsiniz.

"Paragraf" seçeneği ile sayfanızda paragraf ayarlarını yapabilirsiniz.
"Madde İşaretleri ve Numaralandırma" seçeneği ile madde işaretlerinin tipini ayarlayabilirsiniz.
"Kenarlıklar ve Gölgelendirme" seçeneği ile sayfanızda kenarlık ve gölgelendirme özellikleri katabilirsiniz.
"Sütunlar" seçeneği ile sayfanızın kaç sütundan oluşmasını istiyorsanız ayarlayabilirsiniz.
"Sekmeler" seçeneği ile yazılarınızda kullanacağınız sekmeleri oluşturabilirsiniz.
"Başlangıcı Büyüt" seçeneği ile sayfalarınızdaki yazıların ile baş harfinin büyük olmasını istiyorsanız bu seçeneği kullanabilirsiniz.
"Metin Yönü" seçeneği ile yazdığınız metnin yönünü ayarlayabilirsiniz.
"Büyük/Küçük Harf Değiştir" seçeneği ile yazılarınızda çeşitli büyük veya küçük yazılar oluşturabilirsiniz.
"Arka Plan" seçeneği ile sayfanıza arka plan efekti verebilirsiniz.
"Tema" seçeneği ile sayfalarınıza uygun bir tema ayarlamanıza yardımcı olur.
"Çerçeveler" seçeneği ile sayfanıza farklı farklı çerçeveler oluşturabilir ve yazılarınızı ayrı ayrı çerçeveler içine yazabilirsiniz.
"Stiller ve Biçimlendirme" ve "Biçimlendirmeyi Göster" seçenekleri ile yazılarınıza stiller kazandırabilir, biçimlendirebilir ve bu biçimlendirmeyi görebilirsiniz.
 

Mc_ÖRGE

Kaptan
Özel üye
Dosya menüsünün kısaca kullanım anlatımı​



"Dosya" menüsünde ilk seçenek "Yeni" seçeneğidir. Bu seçeneği tıkladığınızda Word programının sağ tarafında bir blok gözükecektir.
Bu bloğun ilk sırasında "Belge Aç" seçeneği yer alır ve dosya üzerinde en son yapılan değişikliğe uğramış olan dosyaları görüntüler. O dosyaların altında da "Tüm Belgeler" seçeneği yer alır. Bu seçenekte "Aç" seçeneğinin aynısıdır.
İkinci sırada ise "Yeni" seçeneği yer alır ve buradan "Boş Belge" seçeneği boş bir sayfa açar. "Boş Web Sayfası" Web sayfası yapmak için kullanılır. "Boş E-Posta İletisi" ise boş bir e-posta iletisi yazmanıza yardımcı olur.
Üçüncü sırada "Varolan Belgeden Yeni" seçeneği adı üstünde varolan bir dosyayı yeniden yapmanıza yardımcı olur.
Dördüncü sırada ise "Şablondan Yeni" seçeneği yer alır. Burada en son kullanılan hazır şablonları gösterir. Bir altında "Genel Şablonlar" seçeneğinden Genel Şablonlara bakabilir. "Web Sitelerimdeki Şablonlar" ve "Microsoft.com'daki Şablonlar" seçenekleri ise İnternet üzerinden şablonlara bakmanıza yardımcı olur.
"Yeni" seçeneğinden sonra "Aç, Kapat, Kaydet, Farklı Kaydet" seçenekleri başka bir derste anlatıldığından bu seçenekleri geçiyoruz. "Web Sayfası Olarak Kaydet" seçeneği adı üstünde web sayfası olarak kaydeder. Web sayfası olarak nasıl gözükeceğine bakmak istiyorsanız "Dosya" menüsünde yer alan "Web Sayfa Önizlemesi" seçeneğini kullanabilirsiniz.
"Ara" seçeneğine tıkladağınızda sağ tarafta bir blok oluşur ve orada "Aranacak Metin" kısmına dosya ismini yazdığınızda dosyayı arar. Diğer Arama Seçenekleri ise arama yapmanıza yardımcı olacaktır.
"Sayfa Yapısı" seçeneği sayfanızla ilgili bazı önemli seçenekleri sunmaktadır. Kenar boşluklarını, Kağıt boyutlarını ayarlayabilir ve düzenlemeleri yapabilirsiniz.
"Baskı Önizleme" seçeneği sayfanızda yapıtığınız değişiklikleri, yazdığınız yazıların kağıtta nasıl görüneceğine dair yardımcı olur.
"Yazdır" seçeneği yazdığınız yazıyı kağıda aktarır (Yani yazdırır).
"Gönder" seçenekğine baktığınızda birkaç seçenek göreceksiniz. O seçenekleri kullanmak isterseniz her birine tıklayarak kullanabilirsiniz.
"Özellikler" seçeneğinde ise dosyaya ait bazı özellikleri ayarlamanıza yardımcı olacaktır.
 

Mc_ÖRGE

Kaptan
Özel üye
Düzen menüsünün kısaca kullanım anlatımı​



"Düzen" menüsünde "Geri Al Yazılan" ve "Yinele Yazılan" seçenekleri yazaılan yazıların bir değişiklikte geri almayı ve yazılmış yazıyı yineleme işlemlerini görmektedir.
"Kes" seçeneği yazıyı silip başka bir yere yapıştırmanızı sağlar. Diğer bir ifadeyle orjinal yazıyı yok eder.
"Kopyala" seçeneği yazının orjinali kalarak başka bir yere yapıştırmanızı sağlar.
"Yapıştır" seçeneği ise yazıyı kopyala ve ya kes yaptıktan sonra bu seçeneği kullanarak yaıştırmayı sağlar. "Özel Yapıştır" seçeneği ise bazı özel yaıştırma istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. "Köprü Olarak Yağıştır" seçeneğide özel bir yapıştırmak için kulanılır.
"Office Panosu" seçeneği sağ tarafta bir blok oluşturur. Kopyalanan öğeleri bu bölümde görebilirsiniz.
"Temizle" seçeneği "Biçimler" ve "İçerik olarak silmenize yardımcı olur.
"Tümünü Seç" seçeneği yazılmış olan bütün yazıyı seçili hale getirmenizi sağlar.
Not: Bazı işlemler için "Tümünü Seç" özeliği gerekir.
"Bul" seçeneği sayfada bulunması istediğiniz yazıyı bulmanıza yardımcı olur.
"Değiştir" seçeneği yazılmış olan bir yazıyı başka bir yazıyla değiştirmek istediğinizde bu seçenek yardımcı olacaktır (Birden fazla aynı yazı üzerinde değişiklik yapmak istiyorsanız bu seçeneği kullanabilirsiniz).
"Git" seçeneği sayfanızda belli bir yere gitmek için kullanabilirsiniz (Örnek olarak satır sayısı).
Diğer seçenekler bazı özel durumlarda gerekmektedir.
 

Mc_ÖRGE

Kaptan
Özel üye
Ekle menüsünün kısaca kullanım anlatımı​



"Ekle" menüsünde "Kesme" bir sayfa ise sayfa sonuna, bir satır sonuna gibi özelikleri barındıran ve seçeneklere göre işlemizi yapmaya sağlayan bir seçenektir. Bu işlemi ilk sayfayı boş bırakıp diğer sayfaya atlamak için kullanabilirsiniz.
"Sayfa Numaraları" adlı seçenek ise yazılarınızı yazacağınız sayfanın numarasını belirtmek için kullanılır. Bu seçeneğe tıkladığınızda karşınıza pencere açılır. Bu pencerede gerekli ayarları girerek sayfalarınıza numara verebilirsiniz.
"Tarih ve Saat" seçeneği sayfanıza o günün tarihini ve saatini belirtmenize yarar. Eğer sayfanıza tarih ve/veya saat yazdırmak isterseniz bu seçeneğe tıklayabilirsiniz. Bu seçeneğe tıkladığınızda küçük pencere açılacak ve bu pencerede gerekli ayarlamaları yapabileceksiniz.
"Otomatik Metin" seçeneğinde bir çok seçenek vardır. Bu seçeneklerde sayfanıza yazdıramnız gereken bilgileri buradan ekleyebilirsiniz.
"Simge" seçeneğinde birçok simgeler mevcuttur. Özellikler matematik gbi bir dersin konularını yazmak istediğinizde bir sayının karesini yazmak için bu "Simge" seçeneğini kullanabilirsiniz.
"Açıklama" seeneğinde yazdığınız yazılara açıklık getirmek istediğinizde kullanmanıza yardımcı olacaktır.
"Başvuru" seçneğinin altında birkaç seçenek daha mevcuttur. Bunların bir tanesi yazılarınıza dipnotlar eklemek için "Dipnot" seçeneğidir.
"Resim" seçeneğinde bir çok seçenek vardır. Bunlardan "Küçük Resim", "Dosyadan", "Tarayıcıdan ve Kameradan" seçenekleri bilgisayarınızda bulunan küçük resim veya dosyalardan, ayrıca tarayıcı veya kameradan resim almanıza yardımcı olacaktır. Diğer seçeneklerden ise bir çok şekil, grafik, şema oluşturabilirsiniz.
"Diyagram" seçeneğinden bir diyagram oluşturabilirsiniz. Bu seçeneğe tıkladığınızda karşınıza bir pencere açılır ve diyagramın şeklini belirtirseniz program sayfanızda o şekli oluşturacaktır.
"Metin Kutusu" seçeneği ile sayfanızda bir metin kutusu oluşturabilir ve yazılarınızı bu kutucuğa yazabilirsiniz.
"Dosya" seçeneği ile sayfanıza dosya ekleyebilirsiniz.
"Nesne" seçeneği ile sayfanıza çeşitli nesne ekleyebilirsiniz.
"Yer İşareti" seçeneği ile sayfanıza yer işareti koyabilirsiniz.
"Köprü" seçeneği ile sayfanıza bir köprü diğer bir ifadeyle bir link ekleyebilirsiniz. Diğer dosyalarda bağlantı için bu seçeneği kullanabilirsiniz.
 
Top