Misafirlerinize özenle bir kurabiye hazırlamak istiyorsanız yaprak kurabiye tam size göre. Kolay yapılışı sayesinde çok seveceksiniz. Yaprak kurabiyenin yapılışı:
Çay saatlerinde tavşan kanı demlenmiş bir çayın yanında enfes bir kurabiye servis etmek ister misiniz? Üstelik yapımı çok basit.
YAPRAK KURABİYE TARİFİ:
MALZEMELER
250 gram oda sıcaklığında margarin
2 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
9 çay bardağı un
YAPILIŞI
Derin bir kabın içerisine margarin, pudra şekeri, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyerek, güzelce spatula ile karıştırın.
Margarinli karışımın içerisine nişasta, vanilin ve kabartma tozunu da ekleyin.
Ele yapılmayacak kıvama gelene kadar unu azar azar ilave edin. Yoğurunca üzerine streç film ile kapatıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp bıçakla yaprak şeklini verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
180 derece fırında 15 dakika kadar pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.