Yavuz Hekim (1977 - .... )

KıRMıZı

TeK BaşıNa CUMHURİYET
V.I.P
3720.jpg
3 Kasım 1977 tarihinde İstanbul-Kartal’da doğdu (Babası Cemal bey, Annesi Suriye hanımdır). Soyadı şifalı bitkiler satan dedesinden geliyor. Karadeniz’li Hekim Ailesi’nin 11. çocuğu olarak küçük yaşlardan itibaren üretim odaklı kendi işini kurmayı hedeflediğini ve İlk-Ortaokul döneminde yaz tatillerinde su satarak ticareti öğrenmeye başladığını ifade ediyor.

Ortaokuldan sonra çalışma hayatına atılan Hekim, 1992 yılında Tuzla tersanelerinde kaynakçıların yanında çırak olarak başlamış, tersanelerde 1 yıl kadar çalıştıktan sonra yük gemilerinde miçoluk yapmak da dahil pek çok iş yaptı.

Kendi işini kurmaya karar veren Hekim, 17 yaşında dört kişilik ekibiyle montaj taşeronluğu yapmaya başlamıştır. 20 yaşına kadar Yurtdışında ve Türkiye’nin birçok köşesinde sektördeki öncü firmaların montaj işlerini yaptı.

1997-98 yılları arasında bahriyeli olarak askerlik vazifesini yerine getirmiştir. Askerlik vazifesi sonrasında 1999-2000 yılları arasında taşeron olarak iş yapmaya devam eden Yavuz Hekim, 14 Şubat 2000 tarihinde İzmir’de şuanda 10.000m2’ lik arazide faaliyet gösteren EGEKONS firmasının ilk arazisini satın alarak yatırımının temellerini attı.

2002 Kasım’ında EGEKONS markası adı altında faaliyete başlayan Hekim, hızla büyüyen firmasında şu anda 65 kişilik istihdam sağlamaktadır. EGEKONS olarak kuruluşundan bu yana kısa bir süre geçmesine rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Tümen ve Tugayları’ndaki prefabrike binalarından, Amerikan Hava Kuvvetleri’ne, Türkiye’nin ve dünyanın sayılı firmalarına prefabrike yapı satarak büyük başarılara imza attı.

Prefabrike sektöründe önemli başarılar elde eden Hekim; 2005 yılının Eylül ayında da yeni bir sektöre adım atarak yatırım alanını genişletmiştir. HEKİM Liman İşletmeciliği Gemi İnşa Sanayi Tic.A.Ş. firmasını kurarak megayat ve motoryat üretine başlamış, kuruluşundan kısa bir süre sonra dünyanın en büyük boat fuarı olan Düsseldorf Boat Show’a katılmış, Hollanda, Amsterdam ve Amerika-Miami de temsilcilik ağı oluşturdu.

yavuz_hekim_6.jpg


Egekons ve Hekim Gemi İnşa firmasını EGEKONS By HEKİM GROUP bünyesinde birleştirmiştir. Kısa sürede elde ettiği bu başarıyı daha ileri noktalara taşımayı düşünen Yavuz Hekim, uzun vadede EGEKONS By HEKİM Group’un hisselerini Newyork Borsalarında işlem gören dev bir holding haline getirmeyi hedeflediğini ifade etmektedir. Bu hedefi gerçekleştirmede ise Hekimshipyard’ın büyük payı olacağını düşünmektedir.

yavuz_hekim_7.jpg


Yavuz Hekim, aynı zamanda EGİAD Ege Genç İş Adamları Derneği, EBSO çatısı altında kurulu olan Genç Sanayiciler Birliği, Ege Karadenizli İş Adamları Derneği ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü üyesidir. Hekim, Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesindeki işletme yönetimi sertifikalı eğitim progr¤¤¤¤¤ devam etmektedir. Mesleki ve kişisel gelişimini girişimcilik ruhu ve projeleriyle destekleyen Hekim, yatırımlarıyla milli istihdama katkı sağlamakta ve sosyal sorumluluk projeleri geliştirerek bu projeleri kalkınma ajansları ve gerekli kuruluşlarla paylaşmaktadır.

yavuz_hekim_0.jpg


Girişimci yönünü hem iş hayatında hem sosyal hayatında ön plana çıkarmayı başaran Yavuz Hekim, mevcut ve gelecek projelerini daima hayata geçirmiş, bu projeleri patent çalışmalarıyla da desteklemiştir. Egekons, Hekim Shipyard, JTM Yat, Smart Yat ve Egecem Beach Club markaları girişimcilik projelerinin birer ürünü olmuştur.

Atatürk’ün ilkelerini benimsediğini ve Atatürk milliyetçiliği ruhuyla yaşadığını ifade eden Yavuz Hekim, Atatürk'e olan benzerliğiyle de dikkat çekmektedir. Yazar İpek Çalışlar'ın “Latife Hanım” isimli kitabının Doğan kitapçılık tarafından hazırlanan belgeselinde Atatürk rolünü üstlenmiştir.

yavuz_hekim_5.jpg


2008 yılında Mustafa Altıoklar'ın yapımını gerçekleştirdiği ShowTV'de yayınlanan Emret Komutanım dizisinde Atatürk rolünü üstlendi.

Hekim, çeşitli proje ve yapımlarda yine Atatürk rolü ile ilgili görüşmelerini sürdürmektedir.

Hekim, başarılı girişimcilik projelerinden dolayı İzmir ve İstanbul’daki üniversitelere “Girişimcilik” konulu seminerlere davet edilmektedir.


-alıntı-
 
Top