Kasımpaşalı Başbakan, lafı hiç eğip bükmeden söyledi: "İşsizliği Amerika çözememiş, ben nasıl çözeyim?"
Bunun adı ne? "Tepebaşı'ndan aşağı Kasımpaşa" politikası...
---
Başbakan Fransızca bilmediği için Fransa'nın AB'ye hayır demesini Fransızca bilen Dışişleri Bakanı yorumladı:
"Bizi ilgilendirmez."
Peki bu ne? "Jömanfu" politikası...
---
Boğaziçi?
Hançerciler... İTÜ, ODTÜ? Terörist yuvası...
---
Son günlerde sadece bunlar olmuyor.
Başka şeyler de oluyor. Hele şunları bir alt alta sıralayalım...
---
Muhtarlara zam... Kaçak Kuran kurslarına af... Kaçak yapılara af... Camide namaz dersi... Sınıfta Kuran dersi... Meslek liseliye kısa askerlik önerisi...
Arada sırada ucu gösterilen bedelli askerlik...
SSK prim borçlarına af... Bağ-Kur prim borçlarına af... Çiftçiye ucuz mazot...
---
Başa dönelim... Başbakan haklı... İşsizliği tek başına çözemez...
Çünkü "tek başına iktidar" olduğu için "Başbakan'ı en çok ben seviyorum" yarışına girişen iş dünyası, aslında Hükümet'e yardımcı olmuyor...
"Rabbena, hep bana" diyerek, "daha çok istihdam yaratma" konusunda elini taşın altına koymuyor.
AB'ye giremeyeceğimiz belli oldu.
Üniversiteler ise, kapılarını türbana açmamaya kararlı...
---
Şimdi de yazının ortasına dönelim...
Çünkü, iş dünyasından, AB'den ve üniversitelerden umudu kesen Hükümet, "aslına dönüyor..."
---
AK Parti, Anadolu'da sürekli anket yaptırıyor.
"Taban ne durumda" diye...
Oylarda henüz kayma yok. Ama millet homurdanıyor... Bu nedenle, muhtar maaşlarından gecekonduculara, şeriatçılardan asker kaçaklarına, küçük esnaftan köylüye kadar "tabana" mavi boncuk dağıtılıyor.
---
Peki bunun adı ne? "Gaz alma" politikası...
Yılmaz Özdil
Bunun adı ne? "Tepebaşı'ndan aşağı Kasımpaşa" politikası...
---
Başbakan Fransızca bilmediği için Fransa'nın AB'ye hayır demesini Fransızca bilen Dışişleri Bakanı yorumladı:
"Bizi ilgilendirmez."
Peki bu ne? "Jömanfu" politikası...
---
Boğaziçi?
Hançerciler... İTÜ, ODTÜ? Terörist yuvası...
---
Son günlerde sadece bunlar olmuyor.
Başka şeyler de oluyor. Hele şunları bir alt alta sıralayalım...
---
Muhtarlara zam... Kaçak Kuran kurslarına af... Kaçak yapılara af... Camide namaz dersi... Sınıfta Kuran dersi... Meslek liseliye kısa askerlik önerisi...
Arada sırada ucu gösterilen bedelli askerlik...
SSK prim borçlarına af... Bağ-Kur prim borçlarına af... Çiftçiye ucuz mazot...
---
Başa dönelim... Başbakan haklı... İşsizliği tek başına çözemez...
Çünkü "tek başına iktidar" olduğu için "Başbakan'ı en çok ben seviyorum" yarışına girişen iş dünyası, aslında Hükümet'e yardımcı olmuyor...
"Rabbena, hep bana" diyerek, "daha çok istihdam yaratma" konusunda elini taşın altına koymuyor.
AB'ye giremeyeceğimiz belli oldu.
Üniversiteler ise, kapılarını türbana açmamaya kararlı...
---
Şimdi de yazının ortasına dönelim...
Çünkü, iş dünyasından, AB'den ve üniversitelerden umudu kesen Hükümet, "aslına dönüyor..."
---
AK Parti, Anadolu'da sürekli anket yaptırıyor.
"Taban ne durumda" diye...
Oylarda henüz kayma yok. Ama millet homurdanıyor... Bu nedenle, muhtar maaşlarından gecekonduculara, şeriatçılardan asker kaçaklarına, küçük esnaftan köylüye kadar "tabana" mavi boncuk dağıtılıyor.
---
Peki bunun adı ne? "Gaz alma" politikası...
Yılmaz Özdil