Yufkalı Tel Kadayıf

Gül 34

Usta

Yufkalı Tel Kadayıf​

yufkali_tel_kadayif-0b61e3c4-9c15-4cda-acd0-f7b85193d537.jpg


Yufkalı Tel Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler​

  • 2 yufka
  • 500 gr tel kadayıf
  • 6 çorba kaşığı margarin
  • 2 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
Şerbet için:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
Süsleme için:
  • 2 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı

Yufkalı Tel Kadayıf Nasıl Yapılır?​

  • Margarini yumuşaması için oda ısısında bekletin. Yufkanın birini düz zemine yayın. Bir kaşık kadar margarinle yufkanın her tarafını iyice yağlayın.
  • Fırını 170 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisini yarım kaşık kadar margarinle yağlayın. Kalan margarini eritin. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine yayın.
  • Antep fıstığının yarısını kadayıfın üzerine serpin. Yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın. Diğer yufkayı da kalan malzeme ile hazırlayın. Toz şeker ve suyu tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın.
  • Ruloları 2 cm kalınlığında dilimleyip dik olarak tepsiye dizin, eritilmiş margarini gezdirin. Fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca üzerine sıcak şurubu dökün. Antep fıstığı serpip servis yapın.
 
Geri
Top