Zencefil Çorbası


tencere
Zencefil Çorbası

Zencefil Çorbası
Kış geldi, gelecek derken kar yağmadan bitiyor gibi ama soğuklar herkesi derinden etkiliyor. Bağışıklığı korumanın en iyi yollarından biri, sağlıklı beslenmek. Sağlıklı beslenmek için lezzetten ödün vermemeyi de unutmamalıyız. Bu yüzden size harika bir zencefil çorbası tarifi vereceğiz.

İçleri ısıtacak, şifanızı verecek olan lezzet dolu zencefilli kış çorbası ile kışı karşılayabilirsiniz. Sofraların yıldızı olmaya aday çorbanın tarifini bir an önce sizlerle paylaşalım ki, siz de deneyin.

Zencefil çorbası için gerekli malzemeler:

3 adet patates
1 adet kuru soğan
2 dilim taze zencefil
4 diş sarımsak
1 adet kırmızı kapya biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Yeteri kadar su

Patatesleri, soğanı ve kapya biberi küp küp doğrayın.

Zencefille sarımsakları rendeleyin.

Çorba tenceresine zeytinyağını koyup ısıtın.

Sebzelerin hepsin yağın üzerine atın ve kavurun.

Biraz kavrulup kokusu çıkmaya başlayınca sebzelerin üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyin.

Hatta kasaptan kemik alıp kaynatarak onun suyunu kullanabilirsiniz.

Suyu ekledikten sonra baharatları da damak tadınıza göre ilave edip çorbayı kaynamaya bırakın.

Bir taşım kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alıp blender yardımıyla sebzeleri ezin.

Gerekli olursa biraz daha su ekleyin ve 5-6 dakika daha kaynatın.

Çorba kaynayınca altını kapatın.

Servis etmeden önce mutlaka limon sıkın ve biraz karıştırın ya da kaselerin yanına limon dilimleri koyabilirsiniz.

Bu çorbanın en güzel yanlarından biri, içine istediğiniz sebzeyi ekleyebiliyor olmak. Damak tadınıza uygun sebzeler ekleyerek pişirebilirsiniz.

Sağlıklı ve lezzetli zencefil çorbasını mutlaka deneyin.

Şimdiden afiyet olsun!

zencefilli-kis-corbasi-evren.jpg
 
Top