3 boyutlu görüntü keyfi 'cep'e girdi

Görüntüyü ekranın dışına çıkaran ve izleyiciye gerçeklik hissi veren 3 boyutlu teknoloji, sinema ve televizyondan sonra cebe de girdi.

Akıllı cihazlar pazarında dünya lideri HTC Corp tarafından üretilen dokunmatik ekranlı akıllı telefonlar, önümüzdeki hafta başından itibaren Türk tüketicisiyle buluşacak. Sahibini parmağından tanıyan ve buna göre tepki veren ürünün fiyatıysa 850 dolar civarında olacak. HTC'nin Ortadoğu ve Avrupa'dan sorumlu başkanı Kevin Chen, "Türkiye 70 milyon nüfusu ve büyüyen ekonomisiyle büyük bir ülke ve pazar. Türk halkının teknolojiye olan merakı da düşünüldüğünde akıllı telefon pazarının ciddi bir büyüklüğe ulaşacağını düşünüyoruz." diye konuştu. Zaman'ın sorularını cevaplandıran Chen, bu ürünle bilgisayarda yapılabilen birçok işlemi cebe taşıdıklarını belirtirken, ürünlerinin 3 boyutlu özelliği sayesinde hem rakiplerinden hem de iPhone'dan ayrıştığına dikkat çekti. "Outlook Mobile, Office Mobile, Windows Live ve birçok farklı uygulamayı cepten çalıştırmak mümkün. Kullanıcılar internette gezinebiliyor, e-posta alıp gönderebiliyor, Messenger'da sohbet edebiliyor ve kendi alanlarına dosya gönderebiliyor." diyen Chen, yeni ürünlerinin piyasadaki telefonlardan farklı olarak tamamen dokunmatik çalışan ilk telefon olduğunun altını çizdi. Telefonun bin 400 mühendisin bir yıllık çabasıyla ortaya çıktığını kaydeden Chen, büyük yatırım yaptıkları 'akıllı telefon'ların Türk kullanıcılar tarafından da beğenileceğine inandığını söyledi. Chen, "Ürünümüz Türkiye'de çok popüler olacak, buna inanıyorum. Bu konuda iş ortaklarımızın özellikle de Turkcell'in yardımıyla ciddi bir pazar payı elde edeceğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

Araştırmalar, akıllı telefon pazarında 2005 yılından itibaren hızlı bir büyüme yaşandığını gösteriyor. Türkiye'de de giderek tercih edilen ürünlerin, şimdilik 80 bin kullanıcısı bulunuyor. Kullanıcı sayısının 2008 sonuna kadar 200 bin kişiye ulaşması bekleniyor.

Kaynak: ZAMAN.com.tr
 
Top