Beyin fonksiyonlarının düzenli olarak çalışabilmesi beyne sürekli olarak biyo-kimyasal enerji sağlanmasına bağlıdır. Uzun süre magnezyum eksikliği ile karşı karşıya kalan beyin hem güç kaybediyor, hem de beyin metabolizması zarar görüyor.
Bazı faktörler soframızdaki besinlerdeki magnezyum oranının azalmasında önemli rol oynuyor. Doğal olarak bu durum beynimizi de etkiliyor.
Türkiye’deki besinlerin (yağ, et ve süt) büyük bir kısmının magnezyum oranı çok düşük. Topraklarımızdaki magnezyum oranı da çok az. Ayrıca uzun süre dayanması için bazı işlemlere tabi tutulmuş konservelerde ve çok pişirilmiş yiyeceklerde magnezyum oranı daha da düşüyor. Bu arada unutulmaması gereken diğer bir önemli husus da şu; besinlerle alınan magnezyumun tamamı sindirim sistemimiz tarafından emilemiyor.
Bazı faktörler soframızdaki besinlerdeki magnezyum oranının azalmasında önemli rol oynuyor. Doğal olarak bu durum beynimizi de etkiliyor.
Türkiye’deki besinlerin (yağ, et ve süt) büyük bir kısmının magnezyum oranı çok düşük. Topraklarımızdaki magnezyum oranı da çok az. Ayrıca uzun süre dayanması için bazı işlemlere tabi tutulmuş konservelerde ve çok pişirilmiş yiyeceklerde magnezyum oranı daha da düşüyor. Bu arada unutulmaması gereken diğer bir önemli husus da şu; besinlerle alınan magnezyumun tamamı sindirim sistemimiz tarafından emilemiyor.