Bir erkek ağzından aşkın gerçek tarifi..

Yaşadıklarının aşk olduklarını nerden biliyorlar..?

Siyer okumadınız galiba.. Üstelik aşkı yaradan Allahtır.. Kulları ona aşık olsun ister ama insanlar yaradanı unutup yaradılana aşık olur..Mevlanın şemse olan aşkını bilmezmisiniz. aslında şemsin nezhinde Allah aşkını bulmuştur H. Mevlana .. En gerçek aşka kişiyi Allaha yaklaştıran aşktır..Aşk vardır ve dünya döndükçede var olacaktır..

Bu konuda o kadar söylenicek söz var ki..Aşk var ise, var diyorsunuz cennette neden hurilerle 3 er beşer kadınla beraber olmamız söyleniyor cennete gittiğimizde, madem aşk bu dünyada aşık olduğum kadınla diğer gerçek dünyada beraber olayım her anlamda..

Bu konuda o kadar söylenicek söz var ki..Aşk var ise, var diyorsunuz cennette neden hurilerle 3 er beşer kadınla beraber olmamız söyleniyor cennete gittiğimizde, madem aşk bu dünyada aşık olduğum kadınla diğer gerçek dünyada beraber olayım her anlamda..

her anlamda ahirette sevdiğinizle olacaksınız zaten.Ama orası öyle bir yer ki bunu bizim anlamamız kavramamız şu kıt ve sınırlı yaratılmış aklımızla imkansız. Zahir mana ile baktığımız için anlamakta zorlanıyoruz. Emin olun orası buradan kat be kat daha güzel ve burayı hiç ama hiç aratamayacak nitelikte bir yer.Nerden mi biliyorum Yüce kitabımızdan....

Bilgili olduğun ve okuduğun aşikar..Bende diyorumki aşk neresinde bunun..?

Sevdiğim eşimle olucam tamam peki o huriler neye ikram ediliyor erkeğe..Aşık adam sevdiği dışında başkasıyla olurmu..Evet kıt kafamız anlamıyor belki ama bunu kafam ve mantığım almıyor zaten Allah aklı o yüzden bize vermedimi sorgu ve araştırma ile doğrulara ve ona ulaşalım diye..

Bilgili olduğun ve okuduğun aşikar..Bende diyorumki aşk neresinde bunun..?

Sevdiğim eşimle olucam tamam peki o huriler neye ikram ediliyor erkeğe..Aşık adam sevdiği dışında başkasıyla olurmu..Evet kıt kafamız anlamıyor belki ama bunu kafam ve mantığım almıyor zaten Allah aklı o yüzden bize vermedimi sorgu ve araştırma ile doğrulara ve ona ulaşalım diye..

O Allahın ikramıdır artı Allahın verdiklerini yarattıklarını sorgulayamazsın mesela içki neden haram diyemezsin. İçersin içmesin o başka ama sorgulayamazsın.içtiğin için günaha girersin ama dinden çıkmazsın sorgular bu ne biçim kuralamış dersen dinden çıkarsın.Orada ahirette üzülmek kıskanmak insanlarda bulunan kötü hasletlerin hiç biri yoktur. Örneğin insan en sevdiği ile beraber olacaktır orada. Düşünelim adam iki defa evlenmiş ya da kadın ve her iki eşinide çok sevmiş. E şimdi bu kadın hangisiyle beraber olacak? sorarız dimi hangisiyle..?? Her ikisiylede beraber olacak nasıl mı?Allah o kişiden bir tane daha yaratmaktan aciz değil kulları üzülmesin diye o eşten bir tane daha yaradacak ve ikisinin birbirinden haberi olmayacak.. Allah yücedir büyüktür o Allah ki abes iş yapmaz.Bize düşen O'nun emirlerini ya da verdiklerini sorgulamak değil elimizden gelen en iyi kulluğu yapabilmektir. Üstelik aşırı sorgulamak şeytanın işidir Allah muhafaza uçuruma götürür....

Ben sana katılmıyorum..Sorgulamak şeytana uymak değil mantığıma uymayanı yapmam günahsa günah..Sorularımın cevabını Kuranı Kerim'de de bulamazsam nasıl öğrenicem ben dinimi..Herkes kendine göre çevirmiş bişeyler diyor akla yatkın olanı kabul eder ve uygularım bu benim kendi düşüncem tabiki..

yaradan akla aykırı yasaklar getirmemiştir neden anlasılmasın belki sorunun cevabını siz bilmiyorsunuz belki ben bilmiyorum ama eminim ki huri olayını arastırınca mantıklı bir açıklaması çıkacaktır. kuranda mantıksız bir şey yer almaz yaradan onu kulları anlasın diye indirdi. her şeyi bizim aklımız ermez biz kıt zekalıyız deyip boş düsüncelere dalarsak bağnazlığa iter bizi. içki içmek neden günah cevapsız bir soru değil ben araştırdım dinden çıkmadım eskiden serbestmiş sonra insanların saçma sapan alkollü birbirlerine zarar verdikleri gözlemlenmiş ve bu sebeble yasaklanmış yaradan insan için faydalı hiçbir şeye yasak koymamıstır. bunu araştırmayıda dinden çıkma saymaz

Ben sana katılmıyorum..Sorgulamak şeytana uymak değil mantığıma uymayanı yapmam günahsa günah..Sorularımın cevabını Kuranı Kerim'de de bulamazsam nasıl öğrenicem ben dinimi..Herkes kendine göre çevirmiş bişeyler diyor akla yatkın olanı kabul eder ve uygularım bu benim kendi düşüncem tabiki..

Günahsa günah çok yanlış bir cümle..Kuranda bulamadım dediğiniz herşey hadisle sünnette vardır .Orada bulamıyorsanız zaten öyle birşey yoktur.Kuranda yanlış birşey bulamazsınız. O Kuranki şu anki bilimi 2000 yıl ileriden takip eden bir kitaptır.Piyasada bulunan o kadar çok kitap varki hangisine inananacağınızı anlamamış olmanız gayet normal.Tavsiyem sahih hadisleri okumanız ki bunlar sahihi buhari, kütübü sitte,camıus sair sağlam kaynaklardır.Artı imam gazalinin kalplerin keşfi , Mevlananın mesnevi hiç şüpheye düşmeden okuyabileceğiniz eserlerdir.Okuma fakiri bir ülkede bunları okuyanda parmakla gösterilir ancak...

Geri