Çikolatalı Krep

LâL

ღ GALATASARAY ღ
VCc9aCN.jpg


Malzemeler :
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam tozşeker
  • Aldığı kadar un
  • Tavayı yağlamak için margarin
İç Malzemeleri :
  • 160 gr bitter çikolata
  • 2 adet muz
  • Antepfıstığı
Hazırlanışı :

4 kişilik bir tariftir. Öncelikle derin bir kap alın ve yumurtayı kırın,ardından sütü katın ve iyice çırpın. Sonra tuz ve tozşekerini ekleyin ve karıştırın. Sonra unu ekleyin ve iyice çırpın. Toaksız bir hamur elde edene kadar karıştırın. Ardından yapışmayan bir tavaya margarini az sürün ve hazırladığınız hamurdan birer kepçe ekleyin. Önlü arkalı pişirin. Bu şekilde hamur bitene kadar bu işlemi yapın. İç malzemeleri için bitter çikolatayı eritin. Kreplerin içine sürün ve ardından muz dilimlerini yerleştirin ve biraz antepfıstığı serpin. Krepleri resimde görmüş olduğunuz gibi katlayarak çikolatalı kreplerinizi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…
 
Top