Hırçın Karadeniz Kızı Biricik

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Biricik teyze, komşusunun horozunun sabahın köründe ötmesinden bıkmış usamış. Bir sabah, horoz ötmeye başlar başlamaz pencereyi açmış ve horoza doğru bağırmış: "Oğlum, sen bu saatte ne ötüp duruyorsun? Ben daha uyuyacağım! Bir daha ötmeye kalkarsan, seni tavuk suyuna çeviririm!" demiş. Horoz şaşırmış, bir süre susmuş. Sonra da sanki dalga geçer gibi "Kuku" diye ötmeye başlamış. Biricik teyze, sinirle yumruğunu masaya vurmuş: "Şimdi de mi küstün? Tamam, o zaman ben de sana küserim!" demiş ve pencereyi kapatmış.

Bu hikaye oldukça eğlenceli ve espri dolu! Komşusunun horozunun erken saatte ötmesinden bıkan Biricik teyze, horoza karşı oldukça sert ve komik bir tepki vermiş. Horozun onunla dalga geçer gibi "Kuku" diye ötmesi üzerine Biricik teyze de esprili bir şekilde "Şimdi de mi küstün?" diyerek cevap vermiş. Komşular arasındaki bu komik diyalog, espri anlayışını ve mizah duygusunu yansıtıyor. Hırçın Karadeniz Kızı Biricik'in bu tavrıyla hem güldüm hem de onun esprili yanını daha yakından tanıma fırsatı buldum. Teşekkürler, bu hikaye beni güldürdü!

Geri