CANISIKILANADAM Özel Üye Özel üye 3 Ock 2021 #1 Bakalım matematikle ilgili bilgilerinizi ne kadar hatırlıyorsunuz? Soru şu: 12÷2(3+3) = ? Çözümlediğiniz gelen ilk sonucu yazın lütfen
Bakalım matematikle ilgili bilgilerinizi ne kadar hatırlıyorsunuz? Soru şu: 12÷2(3+3) = ? Çözümlediğiniz gelen ilk sonucu yazın lütfen
Çözüm Sentinus 3 Ock 2021 CANISIKILANADAM dediki: 12÷2(3+3) = ? Genişletmek için tıklayın... Yanlış bilmiyorsam eğer öncelikle parantez içlerinin yapılması gerekiyor. 3+3=6 12÷2=6 6x6 ise 36 yapar. Zeka soruları veya IQ testlerinde en çok sorulan kalıp matematik sorularından
CANISIKILANADAM dediki: 12÷2(3+3) = ? Genişletmek için tıklayın... Yanlış bilmiyorsam eğer öncelikle parantez içlerinin yapılması gerekiyor. 3+3=6 12÷2=6 6x6 ise 36 yapar. Zeka soruları veya IQ testlerinde en çok sorulan kalıp matematik sorularından
CANISIKILANADAM Özel Üye Özel üye 3 Ock 2021 #11 Cevabını benim de bilmediğim bir soru sordum teyit edilirse ikna olacağım. Upvote 0 Downvote
KaderKatibi Dürüstlük insanın kartvizitidir, Matbaada basılmaz Özel üye 3 Ock 2021 #12 Matematik bölümü mezunu olarak şöyle diyeyim. Önce parantez içi işlem 3+3 =6 12÷2=6 6×6 =36 Her hangi bir işlem işareti yoksa çarpma işlemi yapılır. Upvote 1 Downvote
Matematik bölümü mezunu olarak şöyle diyeyim. Önce parantez içi işlem 3+3 =6 12÷2=6 6×6 =36 Her hangi bir işlem işareti yoksa çarpma işlemi yapılır.
Artemis Özel Üye Özel üye 4 Ock 2021 #13 Çoklu işlem önceliğinde soldan sağa yapılır 36 cevabı doğru evet ? Upvote 1 Downvote
CANISIKILANADAM Özel Üye Özel üye 4 Ock 2021 #14 Doğru cevap 36 arkadaşlar. En iyi cevap olarak @Sentinus un cevabını seçtim ? Yeni bir soru gelecek ama onu günün sorusu olarak sormak istiyorum bolum mantığını kavramak için inceliyorum. Oh be can sıkıntım geçti buralarda ?? Upvote 0 Downvote
Doğru cevap 36 arkadaşlar. En iyi cevap olarak @Sentinus un cevabını seçtim ? Yeni bir soru gelecek ama onu günün sorusu olarak sormak istiyorum bolum mantığını kavramak için inceliyorum. Oh be can sıkıntım geçti buralarda ??
Artemis Özel Üye Özel üye 4 Ock 2021 #15 CANISIKILANADAM dediki: Doğru cevap 36 arkadaşlar. En iyi cevap olarak @Sentinus un cevabını seçtim ? Yeni bir soru gelecek ama onu günün sorusu olarak sormak istiyorum bolum mantığını kavramak için inceliyorum. Oh be can sıkıntım geçti buralarda ?? Genişletmek için tıklayın... SENTİNUSu seçmemişsin ama Upvote 0 Downvote
CANISIKILANADAM dediki: Doğru cevap 36 arkadaşlar. En iyi cevap olarak @Sentinus un cevabını seçtim ? Yeni bir soru gelecek ama onu günün sorusu olarak sormak istiyorum bolum mantığını kavramak için inceliyorum. Oh be can sıkıntım geçti buralarda ?? Genişletmek için tıklayın... SENTİNUSu seçmemişsin ama
KaderKatibi Dürüstlük insanın kartvizitidir, Matbaada basılmaz Özel üye 4 Ock 2021 #16 Artemis dediki: SENTİNUSu seçmemişsin ama Genişletmek için tıklayın... Evet dikkatimi çekti Upvote 0 Downvote
Sentinus Tengri biz menen! Özel üye 4 Ock 2021 #17 bende şimdi fark ettim başka cevap seçilmiş. Upvote 0 Downvote
yilmaz27 Ne Mutlu Türküm Diyene Site Yetkilisi Süper Moderatör 10 Şbt 2021 #18 Bölme işleminden sonra ne geliyor soru yanlış bence Upvote 0 Downvote
yilmaz27 Ne Mutlu Türküm Diyene Site Yetkilisi Süper Moderatör 10 Şbt 2021 #19 Kesinlikle yanlış bir soru Upvote 0 Downvote
Sentinus Tengri biz menen! Özel üye 10 Şbt 2021 #20 Soruda da eksik yok. Kalıp bir sorudur bu. Tek eksiklik 12÷2 parantez içerisine alınsa daha bir anlaşılır olur ama, oda eksiklik sayılmaz. Upvote 0 Downvote
Soruda da eksik yok. Kalıp bir sorudur bu. Tek eksiklik 12÷2 parantez içerisine alınsa daha bir anlaşılır olur ama, oda eksiklik sayılmaz.