• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

İzlediğiniz En Güzel Filmler

galiba siz testere 4 ü izlememişsiniz hımm şey ben izledimde ;) 5 gelicek demektir.isterseniz bir şeyler anlatabilirim film hakkında yalnız şunu bilin diğer üçünden zeka yönüyle müthiş fark atmış.

ben bu senaristin zekasına hayranım yaaaaaaa.

İzledim ben testere 4'ü, güzeldi evet.

Bu arada sizden ricam resim boyutlarının biraz küçük olmasına dikkat ederseniz sevinirim (Forum kuralı gereği ;) )

dreadful1903_greenmile.webp

Oyuncular

Tom Hanks (Paul Edgecomb) , Michael Clarke Duncan (John Coffey) , Michael Jeter (Eduard Delacroix) , Doug Hutchison (Percy Wetmore) , David Morse (Brutus "Brutal" Howell) , James Cromwell (Warden Hal Moores) , Barry Pepper (Dean Stanton)

Film, yaşlı Paul Edgecomb'un arkadaşı Elanie Connelly' e, Cold Mountain Hapishanesi'nde gardiyan olduğu uzun yıllar boyunca yaşadıklarını anlatmasından oluşuyor.

Edgecomb, hikayesini anlatırken bir huzurevinde yaşamaktadır ve hapishanedeki görevinin üzerinden yıllar geçmiştir. Hapishanedeki hücrelerinden alınan idam mahkumlarının elektrikli sandalyenin bulunduğu ölüm odasına giderken yürüdükleri, bir millik yeşil yolda yaşananlara her defasında tanık olan Edgecomb, ömrü boyu unutamayacağı olaylara tanık olur.

Edgecomb, yıllar boyunca sayısız idam mahkumu nakleder. Ama hiç birisi, onu, John Coffey kadar etkilemez. Oldukça iri yarı bir adam olan Coffey, iki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahkum olmuştur. Ürkütücü görünümünün aksine oldukça ince, kırılgan ve düşünceli bir yapıya sahip olan Coffey, bazı doğa üstü güçlere sahiptir. Edgecomb'un ona gerçekten suçlu olup olmadığını sorması ile aralarında bir diyalog başlar.

Stephen King'in romanından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda, yine King'in romanından uyarlama bir başyapıt olan Esaretin Bedeli filminin de yönetmenliğini yapmış Frank Darabont oturuyor.

Tür : Dram / Fantastik
Gösterim Tarihi : 17 Mart 2000
Yönetmen : Frank Darabont
Senaryo : Frank Darabont
Görüntü Yönetmeni : David Tattersall
Müzik : Thomas Newman
Yapım : 1999, ABD , 189 dk.

Oyuncular

Mel Gibson (William Wallace) , James Robinson (Genç William) , Sean Lawlor (Malcolm Wallace) , Sandy Nelson (John Wallace) , James Cosmo (Campbell) , Sophie Marceau (Prenses Isabelle)

13 yüzyıl İskoçyası. İngiliz Kralı Edward, İskoçya'yı da krallığına katmak istemektedir. İngiliz soylularına Prima Nocta, yani topraklarında evlenen her kadınla ilk geceyi geçirme hakkını vererek İskoç halkının ayaklanmasına sebep olur.

Çocukken ailesini ve yakınlarını özgür İskoçya uğruna kaybeden William Wallace, yıllar sonra karısı da öldürülünce halkı organize etmeye ve İngilizleri topraklarından atmaya karar verir.

Mel Gibson'ın yönettiği ve başrolünü oynadığı bu epik yapım, ülkemiz sinemalarında yıllarca gösterilerek bir rekora imza atmıştır.

1996 yılında 10 dalda Oscar'a aday olan yapım, yönetim, görüntü yönetimi, efekt, makyaj ve en iyi film dallarında ödüle layık görülmüştü.

Tür : Dram / Savaş / Romantik
Yönetmen : Mel Gibson
Senaryo : Randall Wallace
Görüntü Yönetmeni : John Toll
Müzik : James Horner
Yapım : 1995, ABD , 177 dk.

Evet yeşil yol ve cesur yürek gibi efsane filmlere değinmedim bile :) gladyatör de çok güzel, truvayı da beğendim. Sanırım savaş filmlerini de seviyorum :)

B00005JLKN.01.LZZZZZZZ.webp

Oyuncular

Anthony Hopkins (Dr. Hannibal Lecter) , Edward Norton (FBI Ajanı Will Graham) , Ralph Fiennes (Francis Dolarhyde) , Emily Watson (Reba McClane) , Mary-Louise Parker (Molly Graham) , Harvey Keitel (Jack Crawford)

FBI’dan emekli olmaya hazırlanan Will Graham (Edward Norton) kentte terör estiren bir katilin izini sürmesi için göreve geri çağrılır.

Gerçek adı Francis Dollarhyde olan bu katil, Kızıl Ejderha ismini kullanmaktadır. Acımasız katilin bu kez Reba adlı genç bir kadını öldürmeye niyetlendiğini fark eden Will Graham, kadını kurtarmak için herşeyi yapmaya hazırdır. Bu amaç doğrultusunda eski düşmanı olan Dr. Hannibal Lecter’ı (Anthony Hopkins) bile ziyaret etmeyi göze alır.

Thomas Harris’in 1981 yılında yazdığı ve Altın Kitaplar'dan da geçtiğimiz aylarda yayınlanan aynı adlı kitap daha öne 1986 yılında Michael Mann tarafından Manhunter adıyla sinemaya uyarlanmış, Hannibal Lecter rolünde Brian Cox oynarken Will Graham rolünde William L. Petersen kamera karşısına geçmişti.

Tür : Gerilim
Gösterim Tarihi : 15 Kasım 2002
Yönetmen : Brett Ratner
Senaryo : Ted Tally , Thomas Harris (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Dante Spinotti
Müzik : Danny Elfman
Yapım : 2002, ABD , 124 dk.

Geri