Kitaplarda Altını Çizdiğimiz Cümleler

''Yahudilerden de Araplardan da beteri, Mesih'e inandıklarını söylerken bizi sırtımızdan bıçaklayan o hainlerdir. Fakat onlar da en beklemedikleri anda cezalarını görecekler, bu artık an meselesi! ''
Paulo Coelho- Elif
:)

"Allah herkesi mükemmel yaratsaydı, yaratmaya gerek kalmazdı ve insanoğlu ona bahşedilenlerin kıymetini bilmezdi. Utanç duygusu ağır basabilir ve tüm varlığı sadakaya dayanıyor hissini yaşayabilirdi. Bu yüzden öncelikle çaba göstererek, kendini geliştirecek ve mükemmelliğe ulaşabilmek için uğraş verecek canlıları yarattı. Bu sayede o varlık da kendisine gelen tüm ödülleri hak ettiğine inanacaktır..."

Eddi Anter / İNKÂR

Her şey, ölülerin başını beklemekten iyidir, diye düşünmüştü. Sonra da köyüne dönmüş ve yaşlı annesiyle kucaklaşmıştı. ''Ne yaptın oğlum bunca yıl?'' diye sormuştu kadın. O da ''Hiç'' demişti ''Durdum öyle.''
''Peki, şimdi ne yapacaksın?''
''Yoruldum durmaktan, bir şeyler yapacağız işte.''
''İyi de ne?''
''Daha yeni geldim be ana, pişman etme adamı!''
Yasin hiç bir şey yapmayacak ve durmaya devam edecekti. Ölene kadar. Sonra da yok olup gidecekti. Hiç gelmemiş gibi. Dünya üzerindeki insanlardan farklı olarak. Çünkü bütün insanlar bir şeyler yapmış, yapıyor ve yapacaktı. Hatta öldükten sonra bile. Bazıları cennete gidecek, bazıları doğaya karışacak, bazıları da yeniden doğacaktı. Kimse Yasin kadar yok olup gitmeyi göze alamıyordu. Kimse, bir iz bırakmadan kaybolmaya cesaret edemiyordu. Dünyadan gelip geçtiklerine birilerinin tanıklık etmesi şarttı. Varlıklarını süslemek için Yasin hariç, herkesin, içine gömüldüğü bir piramidi vardı. Ama Yasin fazla ölü görmüştü. Hayatı boyunca bir savaş alanında yaşamış gibi. Dünya üzerinde hayatta kalan en son insan kadar ölü görmüştü. Belki de bu yüzden yok olup gitmekten korkmuyordu. Var olmaktan yeterince korktuğu için.

Hakan GÜNDAY, Az(Sf.261)

Çok ayıp, diyor. Sonra da televizyonu açıyor ve pembe dizilerden birini izlemeye başlıyor. Hani şu gerçek insanların sahte sorunları olan sahte insanları oynadığı ve gerçek insanların gerçek sorunlarını unutmak için izlediği dizilerden birini.

Chuck Palahniuk, Tıkanma

Yaşam boyunca karşınıza çıkan zorluklar ve yaşadığınız acılar bedeldir. Bedelini ödemediğiniz hiçbir şeyin tadını çıkartamazsınız. Tadını çıkartamadığınız zamanlarda da bilin ki bir bedel ödüyorsunuzdur veya ödemeyi siz seçtiniz.

Eddi Anter - İNKÂR

''Yemezsen büyüyemezsin civan' diyorum sıska dostuma. Şişman değilsin ki, maşallah, fatih'in istanbul'u fethettiği kilodasın! beni iyi dinle: zayıflamanın sırrı karnı içeri çekmektir. Zenginliğin sırrı, son 100'lüğü bahşiş olarak vermektir. Gençliğin sırrı ise yaşın hakkında yalan söylemektir.

Çamurlu bir siperdeki, kılıçtan geçirilmiş roma askerlerini andıran spagettiye çatalı daldırıyorum.''

Ruhi Mücerret - Murat Menteş

-Marie, farz et ki, iki itfaiyeci küçük bir yangını söndürmek üzere ormana girdiler. Sonra işlerini bitirip bir nehir kenarına vardıklarında birinin yüzü tümüyle siyaha bulanmışken diğerinin yüzü tertemizdir. Sorum şu: Bu ikisinden hangisi yüzünü yıkayacaktır sence?
-Aptalca bir soru bu. Elbette yüzü kirli olan.
- Hayır, yüzü kirli olan diğerine bakacak ve kendi yüzünün de onunki gibi olduğunu sanacak. Ve tersine yüzü temiz olan da yüzü kir içinde olan meslektaşını görüp kendi kendine: Ben de kirlenmiş olmalıyım. En iyisi yıkanayım diyecektir
- Ne anlatmaya çalışıyorsun?
- Demek istiyorum ki, hastanede geçirdiğim süre içinde, sevdiğim kadınlarda hep kendimi aradığımı anladım. Onların sevgi dolu, tertemiz yüzlerine bakıyor ve o yüzlerde kendi yüzümün yansımasını görüyordum. Onlar, diğer yandan bana bakıyorlar ve yüzümdeki kiri görüyorlardı; ne kadar akıllı ya da ne kadar özgüvenli olurlarsa olsunlar, kendi yansımalarını bende görmeyi bırakıp olduklarından çok daha kötü olduklarını düşündüler. Lütfen, bunun sana olmasına izin verme."

Zahir - Paulo Coelho

Yüreğim seni çok sevdi o yürek talan, o yürek yangın yeri..O yürek seni istiyor, bir tek seni ..(Canan Tan-Yüreğim Seni Çok Sevdi)

Geri