Kitaplarda Altını Çizdiğimiz Cümleler

"Muhakkak ki bütün insanların birer ruhu vardı, ancak birçoğu bunun farkında değildi ve gene farkında olmadan geldikleri yere gidecekti. Bir ruh ancak bir benzerini bulduğu zaman ve bize, bizim aklımıza, hesaplarımıza danışmaya lüzum bile görmeden, meydana çıkıyordu... Biz ancak o zaman sahiden yaşamaya -ruhumuzla yaşamaya- başlıyorduk. O zaman bütün tereddütler, hicaplar bir tarafa bırakılıyor, ruhlar birbiriyle kucaklaşmak için, herşeyi çiğneyerek, birbirine koşuyordu"

Kürk Mantolu Madonna

"... yine de Şebnemle birlikteyken Ümit Usta'nın programına çıkmış kızarmış tavuk kadar mutluydum.
Sık sık buluşuyorduk. Zambaklar tarafından büyütülmüştü sanki. Tırnaklarının kenarlarını yemesini gayet iyi anlıyorum. Onun kadar güzel kim olsa, tırnak, saç, dudak yerdi. Parmaklarındaki tadı hiç bir meyvede bulamıyor olmalı. İradeyi kilit altına alan bir cazibesi vardı; yasalardaki boşluktan faydalanıyordu sanki. Hukukun üstünlüğünü aşan güzelliği sayesinde asla hapse girmeyeği, cinayetten bile yırtacağı kesindi."

Korkma Ben Varım

tumblr_mkzy4gYk7G1r3n2gto2_500.jpg

tumblr_mkzy4gYk7G1r3n2gto3_1280.jpg

tumblr_mkzy4gYk7G1r3n2gto5_1280.jpg

tumblr_mkzy4gYk7G1r3n2gto9_1280.jpg

tumblr_mkzy4gYk7G1r3n2gto8_1280.jpg

tumblr_mkzy4gYk7G1r3n2gto1_1280.jpg

bunların hepsi alıntı söylemek istedim :) korkma ben varım ı elime alıp da cümlelerin altını çizmeye kalksaydım hukuk bölümündeki ders kitabına dönerdi :)

'üzgünüm' dedim. Kedini _____ğim için özür dilerim. Arabamla çiçek tarhının üzerinden gectiğim için özür dilerim. Ateş ederek kocanın savaş uçagını düşürdügüm icin özür dilerim. Hamsterını tuvalete atıp sifonu çektiğim için özür dilerim.
Kadına baktım ve 'unuttugum herhangi bir şey var mı?' diye sordum.
Chuck Palahniuk- tıkanma

“Gülümsüyordum. O gülümsediği için. Gülümseyerek konuştuğu için. Sakinleşiyordum. O sakin olduğu için. Artık korkmuyordum. O bana ‘korkma’ dediği için. ‘Üşüme!’ diyen bir annenin sözünü dinler gibi. Olur, üşümem, diyordum. Gerekirse donarak ölürüm ama üşümem.”

Hakan Günday, Ziyan

“Çocukluğundan itibaren kendin olmaman öğretilir sana, ama çok zekice, çok kurnazca söylenir. Derler ki, “Krişna gibi, Buda gibi olmalısın.” Buda ve Krişna’yı öyle tasvir ederler ki, içinde bir Buda, bir İsa, bir Krişna olmak için büyük bir arzu yükselir. Bu arzu mutsuzluğunun kaynağıdır.”

Provokatör Mistik - OSHO

"İnsanlar okunmamış birer kitaptır. En basitleri hakkındaki hükmü bile tamamının okunmasına bırakmalı. Biraz derince olanların ise, iyice okunduktan sonra üzerinde az veya çok düşünmek lâzım."

H. Nihal Atsız, Ruh Adam

Geri